Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

2021 Model Mini Cooper Countryman Fiyat Listesi ve Dikkat Çeken Özellikleri

7 min read
2021 Model Mini Cooper Countryman Fiyat Listesi ve Dikkat Çeken Özellikleri

2021 Model Mini Cooper Countryman Fiyat Listesi ve Dikkat Çeken Özellikleri

Bazı taşıtlar gerek yapısı gerek hissettirdikleri ile gerçekten özeldir. Özellikle temsil ettiği bir yaşam stili vardır. İşte Mini Countryman da o vasıtalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Yeni Mini Countryman tasarımı konusunda çok radikal farklılıklara gitmiş diyemeyiz. Yeni bir far tasarımı yapısıyla yuvarlak farlar köşeli bir hale gelmiş. Far tasarımı standart Mini çizgisinden azıcık daha değişik olsa da yeni Mini Countryman’e estetik bir hoşluk katıyor. Taşıt hakkındaki genel yorumlar tasarım aktüelleştirmelerinin dozunda ve ideal oluşuyla alakalı oluyor. 

Daha çok SUV tipi bir taşıt olan Mini Countryman, D segmenti bir taşıt ve en düşük 1.5 motor yapısıyla karşımıza çıkıyor. Hem konforu hem performansı bir araya getirmişler diyebiliriz. Taşıt gerek teknik açıdan, gerek tasarım açısından pek çok yeni özelliğe sahip. Göstergelerindeki yeni dizayn ve elektrikli sırçalar taşıtla alakalı öne çıkan özellikler arasında yer alıyor. Mini Countryman’i en ödünlü kılan yerlerden biri de iç hacim diyebiliriz. Geniş valiz hacmi ve elverişli koltuk tasarımları bunlardan sadece birkaçı. Taşıttaki yeni farklılıkları aktüel maliyet listesiyle beraber derledik. Şimdiden neşeli okumalar diliyoruz. 

Tasarım:

Dış tasarım: Klasik Mini Cooper ama daha çağdaş

Mini Countryman Dış Tasarım

3 değişik model ile satışa sunulan Mini Countryman, SUV tasarımıyla oldukça iddialı bir çıkış tutuyor. Sürüş stilinize göre optimize edebileceğiniz taşıtlar oldukça estetik bir dış tasarıma sahip. 9 değişik renk seçeneği sayesinde bir hayli seçeneğe sahipsiniz. 16. inç Revolite Spoke alüminyum alaşım jantlar her modelde standart olarak sunuluyor. Ayrıca isteğinize göre değişik alüminyum alaşım jant seçeneklerine de opsiyonel olarak ulaşabiliyorsunuz. 

Taşıtın tavan ve yan kapakları gövde renginde standart olarak sunuluyor. Beyaz ve siyah tavan ile ayna kapakları sadece bu modellere özel olarak ön tasarıya çıkarılıyor. Bu sayede taşıtın rengi de kendi konseptine göre tasarlanmış oluyor. One D modeli sadece gövde rengi tavan ve yan ayna kapakları ile sunuluyor. O mevzuda opsiyon henüz sunulmuş değil. 

Aynı zamanda multitone tavan rengi opsiyonel olarak sunuluyor. Mini Countryman modelinde muhakkak gövde renkleri arasından seçim yapabilirsiniz. Taşıtın kaput tasarımına bakarsanız kendine has şerit yapısıyla dikkat topladığını göreceksiniz. Bu özellikler sadece Cooper modeli için ön tasarıya çıkarılmış. Dış tasarımda kaput ayrıntıyı pek çok şahsın güzeline gidecektir. Yorumlar genelde bu istikamette karşımıza çıkıyor. 

İç tasarım:

Mini Countryman iç tasarım

Mini Countryman’in iç tasarım dizaynına bakarsanız standart kumaş koltukları görebilirsiniz. Tam vasıtaların iç tasarımında Carbon Black renginde Firework kumaş yapısı seçim edilmiş. Bunun yanında iç yüzey için Hazy Grey iç kaplama yapısı seçim edilmiş. Tabi bu da standart olarak sunuluyor. İsteğe göre değişik iç kaplama seçeneklerine opsiyonel olarak göz atabilirsiniz. 

Güvenlik: 

Opsiyonel sürüş asistanı sistemi: 

mini countryman opsiyonel sürüş asistanı sistem

Opsiyonel sürüş asistanı sistemi özellikle çarpışma ve yayaların olduğu noktalarda ihtar hizmeti sunuyor. Ön sırçada yer alan kamera sayesinde kritik gidişatlar tanımlanıyor ve iki adımlı bir ihtar veriyor. Bu sayede sürücünün tepki süresini süratlendirmek için fren sistemini hazırlıyor. Olası ani frenlemelerde bu özellik çok işe yarayacaktır. 

Trafik işareti tanıma: 

mini countryman trafik işareti tanıma:

Trafik işareti tanıma özelliği taşıtın ön sırçasında yer alan kamera yapısı ile çalışıyor. Değişik açılara göre dizayn edilen kamera sürat sınırı için trafik işaretlerini tarıyor. Tespit edilen bilgiler de doğrudan sürücü ekranına yansıtılır. Uzun yolculuklarda çok işinize yarayacak bir özellik olduğunu düşünmekteyiz. 

Uzun huzme asistanı:

mini countryman uzun huzme asistanı

Bu özellik pek çok Cooper modelinde göreöğreneceğiniz bir özellik. Taşıtınız 60 kilometre/s’lik süratlerden itibaren havanın kararma sürecine göre far ayarı yapıyor. Hava tümüyle karardığında uzun farı otomatik olarak devreye alıyor ve karşıdan gelen vasıtaları idrak ederek uzun farları otomatik olarak kapatıyor. Bu sayede karşıdan gelen sürücülerin gözleri kamaşmadan otomatik far hakimiyeti yapılmış oluyor. 

Etkin cruise control ve gelişmiş fren:

mini countryman aktif cruise control

Etkin cruise control özelliği öndeki taşıtlarla tehlikesiz bir biçimde mesafenizi gözeterek taşıt süratini otomatik olarak ayarlıyor. Gelişmiş fren özelliği ise Mini Countryman’e özgü tasarlanmış vaziyette. Kilitlenmeyi önleyici sistem ve elektronik fren gücü dağılımı özelliği oldukça alaka sürüklüyor. Viraj fren hakimiyeti ve fren dayanağı asistanı ile tehlikesiz bir frenleme sürecine sahip olacaksınız.

3 değişik sürüş modu:

mini countryman 3 farklı sürüş modu

Mini Countryman tehlikesiz bir sürüş tecrübeyi için sizi her zaman güvende yakalamayı hedefliyor. Bu surattan istediğiniz seviyede çok ya da az hakimiyet elde etmenize olanak veren 3 değişik sürüş modu sunuyor. Dinç denge hakimiyeti, dinç çekiş hakimiyeti ve elektronik diferansiyel kilidi hakimiyeti ile değişik sürüş modlarına erişebilirsiniz. 

Konfor: 

Bellekli elektrikli koltuk ayarı: 

Mini countryman hafızalı elektrikli koltuk ayarı: 

Mini Countryman koltuk kullanım ayarlarınızı kaydoluyor ve istediğiniz zaman aynı ayarlara getirebiliyor. Koltuk pozisyonlarını belleğe alıyor ve her defasında tekerrür koltuk ayarı yapmanıza gerek kalmıyor. 

Spor ön koltuklar:

Mini countryman spor ön koltuklar

Spor ön koltuklar hem yapısal olarak hem de dinç olarak vücudunuzu destekliyor. İnsan bedenine göre geçim sağlayan yapısı, daha tehlikesiz bir sürüş için sizi destekliyor. Güçlü gövde yapısı ve ergonomik hatları ile çok daha konforlu bir performans yolculuğuna hazır olun. 

Konfor ulaşım sistemi:

Mini countryman konfor erişim sistemi

Taşıtınızda bulunan pek çok ayarı tek bir ekran üzerinden yapabilirsiniz. Misalin valiz kapağını tek bir noktadan açabilir ve daha evvelden kaydolunmuş ayarları buradan etkin edebilirsiniz. 

Direksiyon ısıtma:

Mini countryman direksiyon ısıtma

Mini Countryman modeline özel olarak sunulan direksiyon ısıtma, opsiyonel olarak öteki modellere de ilave edilebiliyor. Direksiyon simidinde yer alan ısıtma teknolojisi 35° santigrat sıcaklığa kadar ısıtma sağlıyor.

Mini Countryman teçhizat kutuları:

Mini Countryman donanım paketleri:

Classic  Signature  Iconic MINI Yours – Amblem 

Yeni Mini Countryman, 4 değişik teçhizat kutuyu ile satışa sunuluyor. Koliler Classic, Signature, Iconic, Mini Yours – Amblem biçiminde ön tasarıya çıkarılıyor. Classic kolide led farlar, led stop lambaları, spor ten direksiyon, yolcu koltuğu yükseklik ayarı, sabreder yan aynalar ve eşya saklama alanı bulunuyor. Signature kutusunun dikkat toplayan özellikleri arasında çok fonksiyonlu gösterge, fren fonksiyonlu sürat sabitleyici, park asistanı ve sürüş asistanı bulunuyor. 

Iconik kolisinde kablosuz şarj sistemi, mini navigasyon, ısıtmalı ön koltuklar ve Nappa ten direksiyon ön tasarıya çıkarken Mini Yours Trim kolisinde ise daha çok stil ayrıntıları yer alıyor. Mini Yours ten direksiyon ve taşıtın pek çok yerinde Mini Yours sembolleri bulunuyor.  

Mini Countryman performansı ve yakıt tüketimi:

Mini Countryman performansı ve yakıt tüketimi

Mini Countryman şu an için 3 değişik model ile satışa sunuluyor. İki benzinli ve bir dizel motorla karşımıza çıkan vasıtaların üçü de otomatik vites. Gelin hep beraber Mini Countryman motorlarının yakıt tüketimi ayrıntılarına göz atalım. 

One D – 116 bg dizel 85 kW: 

One D - 116 bg yakıt tüketimi

Vasati lt/100 kilometre: 3,7  Şehir içi lt/100 kilometre: 4,2 Şehir dışı lt/100 kilometre: 3,5

Cooper – 136 bg benzin 100 kW: 

Cooper - 136 bg benzin 100 kW: 

Vasati lt/100 kilometre: 4,7  Şehir içi lt/100 kilometre: 5,9 Şehir dışı lt/100 kilometre: 4

John Cooper Works – 306 bg benzin 225 kW:

Mini countryman John Cooper Works yakıt tüketimi

Vasati lt/100 kilometre: 6  Şehir içi lt/100 kilometre: 8 Şehir dışı lt/100 kilometre: 6

Mini Countryman 2021 maliyetleri:

One D – 116 bg 85 kW dizel: 433.418 TL Cooper – 136 bg 100 kW benzin: 437.878 TL John Cooper Works – 306 bg 225 kW benzin. 406.656 TL

Sizler için Mini Countryman’in yeni özelliklerini ve teknik ayrıntılarını inceledik. Peki siz bu taşıtla alakalı ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/mini-cooper-countryman-fiyat-listesi-ozellikleri-h109855.html

Bir yanıt yazın