Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Instagram’da Masaüstü Tarayıcıdan Paylaşım Yapma Özelliği Test Ediliyor

2 min read
Instagram'da Masaüstü Tarayıcıdan Paylaşım Yapma Özelliği Test Ediliyor

Instagram'da Masaüstü Tarayıcıdan Paylaşım Yapma Özelliği Test Ediliyor

Instagram, kullanıcılarına platforma masaüstünden ulaşım ihtimali sunduğundan beri beraberinde hep bazı kısıtlamalar da vardı. Evvelleri tarayıcı üzerinden sadece akışta gezmemize izin veren Instagram, yavaş yavaş iletileşme gibi bazı özellikleri de ilave etmeye başladı. Ancak yeni bir gönderi paylaşmak için şayet Facebook’un ‘İçerik Stüdyosu’ hizmetini kullanmıyorsanız hâlâ mobil uygulamaya gitmeniz gerekiyor. 

Ancak bir zamandır Instagram’ın bu vaziyeti sonlandıracağı ve tarayıcıda instagram.com üzerinden paylaşım yapmaya imkân sağlayacağı söyleniyordu. Ortaya çıkan bazı yeni ekran görüntüleri ise test edilmeye başlanan bu özelliğin nasıl görüneceğini gösterdi.

Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı öğrenilmiyor:

Eş haberleri ortaya çıkarmasıyla öğrenilen bir Twitter kullanıcısı olan @alex193a tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, özelliğin tıpkı mobil uygulamada olduğu gibi, eş adımlarla resim paylaşma imkânı sunacağını gösteriyor. Bilgisayardan bir görüntü seçip yükleyip, ardından kırpma, filtre ekleme gibi operasyonları da hakikatleştirmemize imkân sağlayan özelliğin ne zaman tüm kullanıcıların alkışına sunulacağı ise öğrenilmiyor.

Bu mevzudaki temenniler ise özelliğin çok da yakın bir zamanda gelmeyeceği doğrultusunda. Instagram’ın bir vakit daha bu mevzuda geliştirmeler yapması gerekiyor olabilir. Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağının yanında merak uyandıran bir öteki mevzu ise bu adım ile beraber mobil uygulama kullanım oranlarının nasıl değişeceği. Natürel ki mobil kullanım oranı her şartta yüksek kalmaya devam edecektir ancak tüm gününü bilgisayar karşısında geçiren geniş kitlelerin bu özellik sonrası mobil uygulamayı daha az ziyaret etmeleri de mümkün.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/instagram-masaustunden-paylasim-yapma-ozelligi-h109899.html

Bir yanıt yazın