Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Bethesda’nın Yeni Oyunu Starfield, PC ve Xbox Özel Oyunu Olacak

2 min read
Bethesda’nın Yeni Oyunu Starfield, PC ve Xbox Özel Oyunu Olacak

Bethesda’nın Yeni Oyunu Starfield, PC ve Xbox Özel Oyunu Olacak

Reyin dünyasının beğenilen adlarından birisi olan Bethesda, E3 2018 konferansında tertemiz bir oyunla karşımıza gelmişti. Konferans sırasında 1 dakikalık fragman gösterilmiş, fragmanda da sadece uzay ve bir uzay vasıtayı yer almıştı. Fragmanla oyunun uzay temalı olduğunu kavramıştık. Bethesda’nın uzayda geçecek bir reyin çıkaracak olması hepimizi heyecanlandırmış olsa da firma, bu fragmanın ardından reyin hakkında hiçbir şey paylaşmadı.

Bugün de resmi bir büyüme olmasa da reyin dünyasının tanıdığı adlardan birisi olan ve oyunlar hakkında evvelden ve içeriden bilgi veren Jeff Grubb, Twitter’da bir açıklama paylaştı. Starfield’ın özel reyin olacağı iddialarına ait açıklama yapan Jeff Grubb, oyunun sadece Xbox ve PC’ye çıkacağını açıkladı. Bu gidişat, PlayStation oyuncularını üzse de hakikatinde bizi pek de afallatmadı.

Microsoft’un Bethesda’yı satın alması zati bir işaretti:

starfield

Microsoft, aylar evvel Bethesda’yı 7,5 milyar dolara satın aldı. Bu satın alımın ardından ortaya çıkan bazı haberlere göre Sony, Microsoft firmayı satın almadan evvel işletmeyle görüşme halindeydi. Bu görüşmenin emeliyse haberimizde mevzubahisi reyin olan Starfield’ı PlayStation 5 özel oyunu olarak piyasa sürmekti. Başka Bir Deyişle bu gidişat hakikatleşseydi, Starfield Xbox ve PC’ye çıkmayacaktı.

Microsoft’un satın alımının ardındansa elbette firmanın Bethesda’yla özel oyunlar geliştirmesi bekleniyordu. Birkaç hafta evvel Microsoft Gaming’in Başkan Yardımcısı Phil Spencer, yaptığı açıklamada bunu doğrulayan ifadelere yer vermişti. Dolayısıyla büyük bir çıkış yapması beklenen Starfield’ın özel reyin olması neredeyse kesindi.

Starfield’ın ne zaman yine karşımıza çıkacağıysa hali hazırda bilinmeyen. Fakat iddialara göre E3 2021 faalliğinde Bethesda ya da Microsoft, yeni oyununu tekerrür gösterecek ve bu kere bir çıkış tarihi verecek. Hatta ortaya atılan değişik iddialara göre Starfield’ın reklamları şimdiden ayarlanmış gidişatta. Bu da oyunun bu sene ya da önümüzdeki sene çıkabileceğine işaret ediyor.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/bethesda-starfield-xbox-pc-ozel-olacak-h109905.html

Bir yanıt yazın