Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

FM 2021’i Daha Eğlenceli Hale Getirecek 8 Meydan Okuma

5 min read
FM 2021'i Daha Eğlenceli Hale Getirecek 8 Meydan Okuma

FM 2021'i Daha Eğlenceli Hale Getirecek 8 Meydan Okuma

Football Manager acelesi, pek çok bireynin ve şuradaki oyun önerileri listemizde de belirttiğim üzere benim en beğendiğim oyunlar arasında yer alıyor. Serinin meraklıları, birkaç surat saati bulan oyun sürelerinin ardından yeni serüvenler arayabiliyor. Hazır konutlarda bütün kapanmadayken oyuna heyecan katacak bazı meydan okumalara bakmak gerekli. 

Öncelikle bu meydan okumalardan kimileri için oyun içi editöre lüzum duyulabileceğini belirtmek gerekiyor. Bu gidişatı suistimal etmediğiniz sürece de ortaya oldukça neşeli sezonlar, çılgın gayretler çıkarabiliyorsunuz. 

Meydan okuma #1: Kardeşim O da öğretmen mi?

fm 2021

Bu meydan okuma için benim gözde kurgum Britanya’nın Yılmaz Vural’ı senaryosu. Birleşik Kraliyet ve İrlanda liglerini açtıktan sonra en dipten başlıyoruz. Dip derken hayli dip. Sıfır antrenörlük evrakı, halı saha topçusu olarak işsiz başladığımız kariyerimizde yükselmeye ve bir gün Şampiyonlar Ligi’ni almaya çalışacağız. 

Meydan okuma #2: Ali Şen Başkan

ali şen

Ali Şen, uzun seneler boyu şampiyonluğa hasret kalan Fenerbahçe’de bütün önemli adları gönderip, kaybetmeyi alışkanlık haline getirmemiş bir kadro kurmuş ve şampiyonluğa erişmişti. Bu meydan okumada da Arsenal gibi uzun müddettir daha önceki şatafatlı günlerini arayan bir ekibin başına geçiyoruz. Bütün oyuncuları ve teknik takımı gönderip, kendi seçtiğimiz kadroyla başarıya gitmeye çalışacağız. Seçtiğiniz ekibe göre şampiyonluk için kendinize vakit koyabilirsiniz.

Meydan okuma #3: Sen Önder Özen misin?

zeki önder özen

Slaven Biliç döneminde yeniden yapılanan Beşiktaş’ta o dönem Önder Özen, hangi oyuncuların alınacağına ve hangilerinin satılacağına karar veren ad olarak öne çıkıyordu. Bu meydan okumada da oyuncu alımından, satımından ve kontrat yenilemelerden futbol direktörümüz mesul olacak. Yatırım yaptığınız Wonderkid’i üç otuz paraya satıp sinirden koltuk kenarı ısırtacak, taktiğinize uymayan oyuncular alıp duracak, en azından benim deneyimlerim o yönde oldu.

Meydan okuma #4: Finansal Fair Play

ffp

Bir Beşiktaşlı olarak başıma sızılar girmesine neden olan bu güzide meydan okuma, aslında günümüzde Türk futbolunun da en büyük sorunu. Peki bu meydan okumada ne yapmamız gerekiyor? Seçtiğimiz ekibe göre en fazla 5 sene içinde, hiçbir senede hasar etmeden ligimizi kazanmamız gerek. Bunu zaten pek çok oyuncu yapıyor olsa da minik bir fark var: Bu meydan okumada yalnızca kiralık veya bonservisi elinde oyuncu transfer edeceğiz. Transfer bütçemiz yalnızca ücrete ve imza parasına gidecek.

Meydan okuma #5: Biz ikimiz onlar tek

iki hoca

Bu meydan okumayı asıllaştırmak için bir arkadaşınıza ihtiyacınız var. Teknik olarak iki birey aynı ekibi çalıştıracağınız bu meydan okumada ngerçek hareket edeceğiniz ise size kalmış. Biriniz kendisini transferlere ve antrenmanlara adarken diğeriniz maç taktiklerine ve basınla ilişkilere mi bakacak? Her kararı tartışarak mı alacaksınız? Orada top artık sizde.

Meydan okuma #6: Türkler geliyor

dört büyükler

Editör gereken meydan okumalardan biri bu. Genel olarak, Türkiye ligleri için geçerli olan kaideler bir vakit sonra ligimizde oynamayı çok anlamsız hale getiriyor. Özellikle uygulanabilir olmayan genç oyuncu kısıtlamaları tasa oluyor. Bu meydan okumada her kulübün altyapı kuruluşları başta tüm kuruluşlarıni 5 puan çoğaldırıyoruz. Herhangi bir kuruluşun seviyesini 12’nin altında vazgeçmiyoruz. Taraftar sayılarını da ikiye katlıyoruz ki kazançları arkasısın. Kendi kulübümüze ise bu hoşluklardan hiçbirini almıyoruz. 

Meydan okuma #7: Adaş n’aber?

joshların savaşı

Bu ruh hastası meydan okuma modunda bütün ekibe adı aynı olan oyuncuları alabiliyoruz. İsteğinize bağlı olarak aynı adın değişik dillerdeki versiyonlarını da kabul edebilirsiniz, örneğin Ömer, Omar, Oumar gibi. Benim gözdem ise lakaplarından biri “The Jacks” olan Swansea City’ye bir sürü Jack doldurmak, ismimizin hakkını vermek. 

Meydan okuma #8: Gençlerimiz geleceğimizdir

rıdvan ersin

Bu meydan okumada yapacağımız şey, 5 sene içerisinde ekibimizin altyapısını geliştirebildiğimiz kadar geliştirmek olacak. Çünkü kendimize koyduğumuz 5 senelik vakitnin sonuna geldiğimizde, kulübümüzdeki oyuncularımız yalnızca kendi altyapımızdan yetişen oyuncular olmak zorunda.

Football Manager 2021 en nihayetinde bir simülasyondan ziyade bir oyundur. Yine de bu cinsten değişik meydan okumalar, futbola değişik bir gözle bakmayı da mümkün hale getirecektir. 

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/fm-2021-8-meydan-okuma-h109646.html

Bir yanıt yazın