Eylül 22, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

2021’de 1,3 Milyon Yolcu Garantisi Verilen Zafer Havalimanı, İlk Çeyreği 61 Yolcuyla Kapattı

2 min read
2021’de 1,3 Milyon Yolcu Garantisi Verilen Zafer Havalimanı, İlk Çeyreği 61 Yolcuyla Kapattı

2021’de 1,3 Milyon Yolcu Garantisi Verilen Zafer Havalimanı, İlk Çeyreği 61 Yolcuyla Kapattı

Yüzbinlerce yolcu garantisi verilerek açılan, senelerdir bu garantinin altında yolcu rakamı elde eden Zafer Havalimanı, senenin ilk çeyreğini inanılması güç bir rakamla tamamladı. 2021 seneyi için 1 milyon 317 bin yolcu garantisi verilen havalimanı, senenin ilk 4 ayını niyetlerin çok altında kapadı.

2012 senesinde imal düzeyi bitirilip yolcu ağırlamaya başlayan Zafer Havalimanı; başlıca Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar yolcularını ağırlayacak bir havalimanı olarak planlanıp hizmete başlamıştı. Öncesinde de garanti edilen yolcu rakamına erişemeyen Zafer Havalimanı, pandeminin başlamasıyla beraber işlevini kaybetme noktasına geldi. 2021 senesinin ilk çeyreğinde havalimanına yalnızca 61 yolcu uğradı.

Bu seneye kadar milyonlarca yolcu garantisi verilmişti

zafer havalimanı

Kütahya hudutları içerisinde yer alan Zafer Havalimanı, 3 şehrin arasında kalacak biçimde inşa edilmiş, bu şehirlerin yolcularının basitçe erişip seçim etmesi umutlarıyla açılmıştı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Akkuyu Nükleer Santrali gibi projelerin ihalelerini alan IC İçtaş, havalimanına 50 milyon euro yatırım yapmıştı. Firma hakkının 2044 senesine kadar devredildiği havalimanının yolcu rakamının her sene çoğalacağı vadedildi. İşletmeye açıldığı seneden bu yana 10 milyon 233 bin yolcu ağırlanacağı garantisi verildi ancak rakamlar beklendiği gibi olmadı.

Senenin ilk çeyreğinde yalnızca 61 yolcu ağırlandı

zafer havalimanı

Zafer Havalimanı, açıldığı seneden bu yana 318 bin 996 yolcu ağırladı. Hakikat düşüşünü pandemiyle beraber yaşayan havalimanının faaliyeti, bu yıl neredeyse durma noktasına geldi. 2020 senesinde 1 milyon 279 bin yolcu garantisi alan havalimanı yalnızca 16 bin 645 yolcu tarafından kullanılınca, IC İçtaş’a kalan yolcuların garanti ödemesi yapıldı. Bu ödemenin ölçüyü 6 milyon 738 bin euro kadardı.

Pandeminin ciddiyetinin çoğaldığı 2021 senesinde ise işletmeye verilen yolcu garantisi bütün olarak 1 milyon 317 bin 733’tü. Ocak, şubat, mart ve nisan ayları süresince havalimanına hiç iç hatlar yolcusu uğramazken yalnızca 61 yolcu, Zafer Havalimanı’nı yurt dışına gitmek için kullandı.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/milyonlarca-yolcu-garantili-zafer-havalimani-yilin-ilk-ceyreginde-61-yolcu-aldi-h109914.html

Bir yanıt yazın