Eylül 22, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Arkadaşlarınız ile Birlikte Ödünüzü Kopartma Garantili 10 Multiplayer Korku Oyunu

9 min read
Arkadaşlarınız ile Birlikte Ödünüzü Kopartma Garantili 10 Multiplayer Korku Oyunu

Arkadaşlarınız ile Birlikte Ödünüzü Kopartma Garantili 10 Multiplayer Korku Oyunu

Daha Öncekinden Dead Realm diye şahane bir reyin vardı, hatırlar mısınız? Kolay bir saklambaç oyunu gibi görünen Dead Realm’da bir şahıs ebe olurdu ancak bu ebenin görüntüsü ve sizi tuttuğu anda çıkardığı sesler, hayatınızdaki en ürkütücü saklambaç oyununu oynamınıza imkân sağlardı.

Ne yazık ki Dead Realm geçtiğimiz yıl oyuncu sayısının azlığından dolayı tüm sunucularını kapatma kararı aldığını açıklamıştı ve fobi temalı reyin severlerin hepsi Dead Realm eşi multiplayer reyin arayışına girdi. Biz de en az Dead Realm kadar ürkütücü, oynarken fobiden zıplamanızı sağlayacak bazı oyunlara daha yakından bakmak istedik. Listede fiyatsız, uygun ve ortalamanın azıcık üstünde maliyete sahip multiplayer oyunlar bulunuyor. Hangisini seçip dostlarınızla oynayacağınız artık size kalmış.

Multiplayer fobi oyunu nasihatleri:

Deceit The Dark Pictures Anthology: Little Hope Unfortunate Spaceman Left 4 Dead 2 Phasmophobia Pacify The Forest 7 Days To Die Dead By Daylight Friday the 13th: The Game

Among Akıl’ın bir us hastanesinde geçen versiyonu: Deceit

Maliyet: Fiyatsız Çıkış tarihi: 3 Mart 2017 Geliştirici: Baseline

Dostlarımızı cümbüşlü yollarla aldatmamızı sağlayan, açıkgözlük yaparak kazanabildiğimiz ilk reyin vampir köylüydü. Daha sonra bu cins oyunları internet üzerinden oynamamıza imkân sağlayan Among Akıl stilinde oyunlar çıkmaya başladı. 2017 senesinde çıkan Deceit de bütün olarak bu cins oyunların fobi versiyonu

Oyunda toplam 6 şahıs daha önceki bir çılgınlar hastanesinin bodrum katına vazgeçiliyor ve son emel çıkış kapısını bulmak. Emel kolay gözükse de bir anda ışıklar sönüyor ve oyunculardan ikisi, bir anda hastalıklı canavara dönüşüyor. Canavara dönüşen oyuncuların emeli kimliklerini saklamak ve ışıklar her söndüğünde olabildiğince adam öldürmek. Reyin fobi hikayesini FPS cinsiyle hoş bir biçimde harmanlamış ve şayet Among Akıl’tan bunalıp da işin içine azıcık kan ve kargaşa katmak isterseniz Deceit’e bakmanızı öneririz.

Tıpkı Among Akıl gibi, ancak bu kere uzayda geçen versiyonu: Unfortunate Spaceman

Maliyet: Fiyatsız Çıkış tarihi: 12 Haziran 2020 Geliştirici: New Blood Interactive

Tıpkı Deceit gibi Among Akıl’a bir hayli benzeyen, hatta oyunun fobi temalı versiyonuşmuş gibi gözüken Unfortunate Spaceman, görsel mevzusunda azıcık gülünç olsa da sizi oyunun içine sürükledikten sonra gerilim dolu anlar yaşatacak cinsten.

Dostlarınızla oynayabileceğiniz Unfortunate Spaceman’de ya astronotlardan birisi oluyorsunuz ya da astronot kılığına girmiş biçim değiştirebilen uzaylıyı. Oyundaki emel Among Akıl’la neredeyse birebir aynı. Masum astronotlar kendilerine verilen vazifeyi yapmaya çalışıyor ve uzaylı da kimsenin görmediği anlarda ekip dostlarını öldürmeye. 

Dostlarınız ile beraber hayaletlerle dolu bir kasabanın içinde: The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Maliyet: 149 TL Çıkış tarihi: 30 Ekim 2020 Geliştirici: BANDAI NAMCO Entertainment

Fobi oyunlarını en hoş yapan detaylardan birisi sahip oldukları hikayedir. The Dark Pictures Anthology: Little Hope da oyuncuyu hikayesiyle kalbinden vuruyor ve reyin süresince hem izlediğiniz hikayeler hem de başınıza gelen vahim şeyler insanda bağımlılık tesiri yaratıyor.

Oyundaki emel, hayaletlerle dolu Little Hope kasabasından dostlarınızla taktikler kurarak kaçmak. Söylemesi kolay olsa da hikaye süresince kesintisiz önünüze atlayan minik kız ve yakılarak öldürülen cadıların makûs ruhları peşinizi bir cinsli vazgeçmiyor ve kalp çarpıntısından adam uslu düşünemeyecek hale geliyorsunuz.

Takım ruhuna sahip olmazsanız kıymetini ödeten bir fobi bayağıyı: Left 4 Dead 2

Maliyet: 18,50 TL Çıkış tarihi: 17 Kasım 2009 Geliştirici: Valve

Left 4 Dead 2 gibi zaferli ve ünlü bir üretimi oyunculara tanıtmamıza gerek yok diye düşünüyorum. Reyin 2009 senesinde çıkmış olmasına karşın oynayanların sayısı bir hayli fazla ve hala oynanmasının en büyük nedenlerinden biri de Left 4 Dead 2’nin bir sıradan hale gelmesi.

Şayet aksiyon ve zombilerle dolu bir reyin arıyorsanız ve buna dostlarınızla beraber dahil olmak istiyorsanız Left 4 Dead 2 aradığınız reyin olabilir. Oyunu daha evvel oynayıp vazgeçmiş olsanız dahi canımızın bir hayli bunaldığı şu günlerde tekerrür bir şans tanımanızda fayda var. Üstelik reyin her ne kadar daha önceki olarak tanımlanabilecek grafiklere sahip olsa da jumpscare senaryosuyla coşkuyu en tepede tutmayı muvaffak olabiliyor.

Twitch’te olay yaratan reyin: Phasmophobia 

Maliyet: 23 TL Çıkış tarihi: 18 Eylül 2020 Geliştirici: Kinetic Games

2020 senesinin en çok ses getiren oyunlarından birisi olan Phasmophobia, insanlara sıradan fobi hikayelerini zaferli bir biçimde yansıtıyor. Gerçeğinde oyunun galibiyetinden konuşmaya pek gerek yok zira reyin, bir ay içerisinde Twitch’te en çok izlenen reyin olmayı muvaffak olmuştu.

Phasmophobia’yı diğer hayaletli oyunlardan değişik kılan en büyük özelliği, emelin hayaleti yenmek değil, varlığını ispatlamak için yeterince ispat toplamak olması. Toplamda 4 şahıs oynayabileceğiniz bu oyunda bir nevi dedektif gibisiniz ve size verilen termometre ve Ouija tahtası gibi vasıtalarla hayalete dair ispat toplamanız gerekiyor. 

Oyuncak bebekler hiç bu kadar korkutucu olmamıştı: Pacify

Maliyet: 10,50 TL Çıkış tarihi: 22 Şubat 2019 Geliştirici: Hitchcock Games

En az Phasmophobia kadar ses getirmeyi başaran Pacify’da bir zamanlar Twitch’i en meşgul eden oyunlar arasındaydı. 4 bireye kadar oynanabilen bu oyunda emel, hayalet bir kızdan kaçarken ürkütücü evin içerisinde saklanmış oyuncak bebekleri bularak kazan dairesinde yakmaya çalışmak.

Oyunu hem tek başınıza hem de dostlarınızla oynamak muhtemel ancak cümbüşün ve fobinin aynı anda dibine vurmak isterseniz oyunu 4 şahıs oynamanızı öneri ederiz. Pacify reyin içerisinde diğer bireylerle bağlantı kurmanıza izin vermiyor ancak Discord üzerinden dostlarınızla irtibata geçerseniz, her birinizin oyuncak bulma serüveninde yaşayacağı trajikomik anlara tanıklık etmek bir hayli gülünç olacaktır.

Hayatta kalma cinsinin basmakalıplarından: The Forest

Maliyet: 32 TL  Çıkış tarihi: 30 Nisan 2018 Geliştirici: Endnight Games ltd

2014 senesinde piyasaya sürülen The Forest, tıpkı Left 4 Dead 2 gibi popülerliğini korumaya devam eden zaferli oyunlardan birisi. Oyunda uçak kazası neticesinde bir ıssız adaya düşüyorsunuz ve ilk başta yalnızca hayatta kalmak için çalı çırpı toplamanın yeterli olacağını düşünürken, adada insan yiyen yamyam bir kabile olduğunu fark etkeniz pek uzun sürmüyor.

Bir yandan kaplumbağa kabuğunda su biriktirmeye çalışıp bir yandan da muhtelif silah ve kazıklarla dolu bir kale inşa etmeye çalışacağınız bu reyin hem fobi hem de hayatta kalma cinsinde oyuncuları hayli tatmin ediyor. Dostlarınızla oynayabileceğiniz The Forest’ta oyunun güçlüğünü seçebilir; “ben yamyam görmeyeyim yalnızca hayatta kalmaya çalışayım” derseniz de yalnızca bu modu seçim edebilirsiniz.

Yalnızca 7 gününüz var: 7 Days To Die

Maliyet: 39 TL  Çıkış tarihi: 13 Aralık 2013 Geliştirici: The Fun Pimps Entertainment LLC

Grafik mevzusunda azıcık daha öncekinde kalmış ancak hem oynanış hem de senaryo bakımından fobiyi en üst seviyelerde yaşatacak bir reyin arıyorsanız işte size 7 Days to Die. Oyundaki emel, yedinci günün sonunda size doğru akın eden ölüleri bir biçimde yenmek.

Bu 7 gün süresince dostlarınızla beraber işe yarayacak bir strateji tanımlayıp yemek bulmak, bir üs inşa etmek ve ölüleri yenebileceğiniz silahlar toplamak. 7 Days to Die oyunun maliyeti ortalamanın azıcık üstünde gözükse de sık sık indirime girdiğini belirtmeden geçmeyelim. 

Katile karşı korunmasızsınız: Dead By Daylight

Maliyet: 31 TL  Çıkış tarihi: 14 Haziran 2016 Geliştirici: Behaviour Interactive Inc.

Dead By Daylight, şahsi olarak fobi oyunları arasındaki gözdemdir. Hatta yalnızca benim gözde oyunum olmakla kalmayacak ki 2016’da ilk evvel PC platformunda çıktıktan sonra büyük ses getirdi ve hemen ardından konsola ve Nintendo Switch’e getirildi. Son olarak da reyin, 2020 senesinde de mobil platformda piyasaya sürüldü. 

Oyunu toplamda 5 şahıs oynuyorsunuz ve aranızdan biri katili oynamak zorunda. Emel haritada bulunan 5 jeneratörü tamir etmeye çalışırken bir yandan da katilden kaçıp yaşam gayreti vermek. Katilden kaçamasam da saldırırım nolacak canım derseniz, Dead By Daylight’ta tıpkı Outlast’te olduğu gibi katile vuramadığınızı, elinizden gelen tek şeyin kaçmak olduğunu söyleyelim. 

…ve natürel ki de Friday the 13th: The Game:

Maliyet: 25 TL  Çıkış tarihi: 26 Mayıs 2017 Geliştirici: IIIFonic

Gerçeğinde Friday the 13th: The Game oyunun öyle geniş bir hayran kitlesi yok ancak var olan oyuncuların bir hayli sadık olduğunu söyleyebiliriz. Oyunda yapacağınız şeyler listedeki diğer oyunlara bir hayli benziyor ancak hem 13. Cuma lanetinin saldığı o fobi hem de ekipteki dostunuzun katil Jason’ın yerine geçip ürkütücü bir görünüme sahip olması oyunu gerçekten uzun zaman oynanabilir kılıyor. 

Oyunun eskiki versiyonlarında Jason’ın yerine geçmek muhtemel değildi ancak 2017’de yayınlanan yeni versiyonla beraber katili siz veya ekipten başka bir dostunuz oynayabiliyor. Oyundaki emeliniz şayet Jason rolündeyseniz değişiklerini öldürmek, kamp yapmaya gelen kurbanlarsanız da olabildiğince kaçmak

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/en-korkunc-multiplayer-korku-oyunlari-h109870.html

Bir yanıt yazın