Eylül 22, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

WhatsApp Sözleşmesini Kabul Etmeyenlerin Mahrum Kalacağı Özellikler

3 min read
WhatsApp Sözleşmesini Kabul Etmeyenlerin Mahrum Kalacağı Özellikler

WhatsApp Sözleşmesini Kabul Etmeyenlerin Mahrum Kalacağı Özellikler

Dünyanın en popüler çevrimiçi irtibat servisi olan WhatsApp, uzun zamandır yeni saklılık prensipleri sebebiyle gündeme girip çıkmakta. Senenin başında ilk kere duyurulan bu prensiplerin iptal edileceği iddiaları kullanıcıları neşelendirse de bu mevzuda yapılan tek farklılık, son kabul etme tarihinin ertelenmesi oldu. Aktüellenmiş prensiplerin son kabul tarihi, sonunda geldi ve WhatsApp’ın bu mevzuda uygulayacağı yaptırımlar netleşti.

İlk başta 8 Şubat olarak tanımlanan son kabul tarihi, gelen tepkiler sebebiyle 15 Mayıs’a ertelenmişti. Bazıları bu aktüellemenin iptal edildiğini sansa da karar verilmesi gereken gün geldi çattı. Biz de kararınızı vermeden evvel prensipleri kabul etmeyenlerin hangi özelliklerden yoksun kalacağını kısaca özetledik. Prensipleri kabul etmeyenler WhatsApp’ı kullanabilecek mi? Kabul etmeyenlerin WhatsApp’ı öylece askıya mı alınacak? Gelin bu münazaralara artık noktayı koyalım.

Yeni prensipleri kabul etmeyenlerin yoksun kalacağı özellikler:

whatsapp sözleşmesi

Sohbet listesine ulaşım Bildirim ekranı dışında çağrı ve iletilere yanıt vermek

İkinci etapta:

Uygulamaya ulaşım İleti ve arama alımı

Sohbet listesine ulaşım yasaklanacak

whatsapp sözleşmesi

Son tarih olarak tanımlanan 15 Mayıs’a kadar WhatsApp kontratını kabul etmeyen kullanıcılar, sohbet listesine erişim haklarını kaybedecek. Başka Bir Deyişle daha önceki konuşmalar ve kılavuzdaki WhatsApp kullanıcıları görüntülenemeyecek.

İleti ve çağrılara uygulamadan yanıt verilemeyecek

whatsapp sözleşmesi

Sohbet listesine ulaşımın yasaklanması sebebiyle uygulamaya girip sohbet etmek de sınırlanmış olacak. Yalnızca telefonun bildirim kısmından yeni gelen ileti ve aramalara yanıt vermek olası olacak. Başka Bir Deyişle kontratı kabul etmezseniz size yazmamış birine yazamayacaksınız

Uygulama işlevsiz hale gelecek

whatsapp sözleşmesi

Birkaç hafta sürecek hudutlu işlevselliğin ardından WhatsApp uygulamasına yalnızca kontratı kabul etmek için girebileceksiniz. Başka Bir Deyişle “kabul et – yalanla” bildirimi dışında uygulamanın bir anlamı kalmayacak. 

İleti ve aramalar iletilmeyecek

whatsapp sözleşmesi

WhatsApp’ın yeni kontratını haftalar sonra hâlâ kabul etmediyseniz hesabınıza ileti ve arama sevk edilemeyecek. Başka Bir Deyişle ‘hayalet hesap’ denebilecek bir hesabınız olacak. Bunun dışında  konuşmalarınızı yedeklemek için ayarlar kısmından bilgilerinizi indirebilecek, hesabınızı silebileceksiniz. Ya da şayet başka bir uygulama kullanmak istemiyorsanız, kontratı kabul edip tüm özelliklere olan ulaşımınızı geri kazanabileceksiniz. 

Ne yapmalı? WhatsApp’ı silmeli mi silmemeli mi?

whatsapp sözleşmesi

WhatsApp yeni prensiplerini kabul ettirmek için bezdirme siyaseti uygulayacak diyebiliriz. Peki kabul edersek ne olur? Kullanıcıların kaygılanması gereken bir mevzu olup olmadığı tartışılıyor. Kimi başka uygulamaların da popülerleştikçe aynı yola girmesi gerekeceğini korunurken, kimi “WhatsApp’a haddini bildirmek gerek” diyor. Kontratı kabul etmek istemeyenlerin en çok geçiş yaptığı uygulamalar ise Telegram ve Signal. Kafanızda hâlâ sual işaretleri varsa WhatsApp, Telegram ve Signal’ın özelliklerini karşılaştırdığımız haberimize buradan erişebilirsiniz. Ve natürel ki son kararın siz kullanıcılarda olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/whatsapp-sozlesmesini-kabul-etmeyenlerin-mahrum-kalacagi-ozellikler-h109916.html

Bir yanıt yazın