Eylül 22, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

İş insanlarını 15 milyon lira soyan çete çökertildi!

4 min read
İş insanlarını 15 milyon lira soyan çete çökertildi!

İş insanlarını 15 milyon lira soyan çete çökertildi!

İstanbul’da çok rakamda namlının evini mesken yakalayan 8 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi.

2 ayda 14 adrese dadanan “Seçkinler” çetesi, Fener Rum Patriği II. Bartholomeos, Eti Şirketler Grubu İdare Kurulu Abonesi Aydan Kanatlı, Bayraktar Holding İdare Kurulu Onursal Başkanı Hüseyin Bayraktar, oyuncu Eda Erol, Ersel Makine İdare Kurulu Abonesi Ersel Gülbeyaz, Agos Gazetesi Genel Yayın Rejisörü Yetvard Danzikyan ve iş insanı Burhanettin Yıldız gibi pek çok adın evine girerek toplam 15 milyon liralık hırsızlık yaptı.

Çete abonelerinin, polise yakalanmamak için maske ve eldiven taktığı, çaldıkları araç plakalarıyla kameralardan iz bırakmamaya gayret gösterdiği tanımlandı. 6’sı tutuklu 8 kuşkulu İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Çete lideri Ali Rıza Ç. aranıyor. İşte ayrıntılar:

ŞEHİRK VAKA RUM PATRİĞİ 

Emniyet’e şehirk hırsızlık ihbarı, Rum Patriği II. Bartholomeos’un Dimitris Arhondonis hizmetlisi tarafından yapıldı.

Eleniça Sarıyanopulo, ikametin odasının sırçasının kırılmış olduğunu, ışıklarının açık olduğunu gördüğünü ancak çalınan herhangi bir şeylerinin olmadığını anlattı.

İkinci olarak Ersel Ağır Makine Sanayi Şirketi’nin İdare Kurulu Abonesi olan Ersel Gülbeyaz’ın Tuzla’da bulunan ikameti hedef seçildi. Konuttan 200 bin liralık ziynet eşyası çalındı.

Hırsızlar, Eskişehir merkezli bisküvi devi Eti Şirketler Grubu İdare Kurulu Abonesi ve daha evvel vergi rekortmeni olan Aydan Kanatlı’nın evine de girdi. Kanatlı’nın lüks saati ve ziynet eşyaları çalındı. Vasati hasar 500 bin dolar ortamında.

Hırsızlar, Bayraktar Holding kurucusu ve Onursal Başkanı Hüseyin Bayraktar ve oyuncu Eda Erol’un da konutlarına girmeye çalıştı ancak fark edilince vaka yerinden uzaklaştı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Rejisörü Yetvard Danzikyan ve işadamı Burhanettin Yıldız’ın konutlarına da giren hırsızlar, Danzikyan’ın altın ve gümüş kol düğmeleriyle altın alyansını çaldı.

Yıldız’ın evine giren aynı hırsızlar, evdeki kasayı taşıyıp kayıplara karıştı. Yıldız, emniyette verdiği ifadesinde kasada 1 milyon 281 bin lira kıymetinde döviz ve altın bulunduğunu anlattı. 

KADER YAPITI KURTULDU

Çete liderinin Ali Rıza Ç. olduğu tanımlandı. Şebekeyi takibe alan polis, kuşkuluları araçla ilerledikleri sırada durdurmak istedi.

Kaçan zanlılarla yaşanan çatışmada bir kuşkulu bacağından vurularak durduruldu.

Soruşturmada kuşkulular Fırat D., Hüseyin Ç., Mustafa K., Oğuzhan K., Orhan G., Serhat K. ve Volkan Ç. gözaltına alındı. Çete lideri Ali Rıza Ç.’nin ise suçüstü yapılan hırsızlık hadisesine katılmak üzere yoldayken, kader yapıtı oğlunun okulda kaza geçirmesi sebebiyle geri döndüğü, hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bilindi. 8 kuşkuludan 6’sı tutuklandı.

EVVEL KEŞİF SONRA HIRSIZLIK

Çete, hedefine koyduğu adreslerde evvel keşif yaptı. İkametlere zorlanmadan girdi. Eylemlerin tamamı 4 kişilik ekip tarafından gerçekleşti. Bir kişi sürücü olarak araçta hazır bekledi. Bir kişi gözcülük yaptı. İki kişi adreslere girdi. Girilecek adresleri çete lideri Ali Rıza Ç. tanımladı. Hırsızlığa çıkarken, kişisel hatlarını hiçbir şekilde kullanmadılar. Eylemde kullandıkları araçlara çalıntı veya ikiz diye deyim edilen plakalar taktılar.

Atakan Irmak/Sabah

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Is-insanlarini-15-milyon-lira-soyan-cete-cokertildi/250417

Bir yanıt yazın