Eylül 23, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

BtcTurk’un Hacklenme İddialarına İlişkin Yeni Açıklama Geldi, Hackerlar Paylaşımı Sildi

3 min read
BtcTurk'un Hacklenme İddialarına İlişkin Yeni Açıklama Geldi, Hackerlar Paylaşımı Sildi

BtcTurk'un Hacklenme İddialarına İlişkin Yeni Açıklama Geldi, Hackerlar Paylaşımı Sildi

Ülkemizde kripto para sektörünün haysiyeti Thodex ve Vebitcoin’in olaylarını iftiranırken sosyal medyada tepki toplayan bir büyüme de BtcTurk tarafında yaşandı. Daha evvel dev platformlardan çalınan kullanıcı bilgilerinin paylaşıldığı Raidforums’ta 2018 senesinde bir BtcTurk çalışanı tarafından satıldığı iddia edilen BtcTurk Pro kullanıcılarına ait ehemmiyetli bilgilerin satışa çıkarıldığına dair bir paylaşım yer aldı.

BtcTurk, iddiaların ortaya çıkmasıyla mevzunun araştırıldığını, sistemlerinde rastgele bir güvenlik ihlali olmadığını bildirmişti. Blokzincir uzmanı Tufan Poyraz’sa kendi bilgilerini misal bilgiler arasında gören bir kullanıcının kendisine attığı iletiyi paylaşmıştı. BtcTurk kullanıcıları ve kripto para alakalıları, BtcTurk’deri yeni bir açıklama beklerken o açıklama bu sabah paylaşıldı.

BtcTurk’un açıklaması:

BtcTurk Destek Twitter hesabı üzerinden açıklama paylaşan BtcTurk, bilgi sızıntısı iddiasının siber güvenlik takımlarınca titizlikle araştırıldığını belirtti ve kullanıcılarının varlıklarının ve sistemin güvenliği hakkında rastgele bir mesele veya siber hücum görülmediğini duyurdu. İşletme, iddia edilen yarıyıla ait 2018 seneyi yapılan tahlilin ise hassasiyetle sürdürüldüğünü ve rastgele bir ihlal tespiti gidişatında saydam bir biçimde otoriteler ve kullanıcılarla vaziyetin paylaşılacağını ifade etti. Firmanın açıklamasının tamamı şu biçimdeydi:

btcturk

btcturk

btcturk

Raidforums’ta açılan alakalı başlıkta çalınan hesap bilgileri arasında ad soyisim, e-posta adresi, doğum tarihi, telefon numarası, sarih adres, IP adresleri, hesaptaki bakiye cinsi ve ölçüyü ve hesap doğrulama için kullanılan kimlikli özçekim bilgilerinin yer aldığı söyleniyordu. BtcTurk tarafından 2018 senesinde yaşandığı iddia edilen vakaya ait yapılan tahlilin neticesini yakından takip ediyoruz.

Raidforums’taki gönderi kaldırıldı:

btcturk raidforums

BtcTurk tarafından vakaya ait açıklama gelmişken Raidforums’ta satılığa çıkarılan kullanıcı bilgilerinin yer aldığı gönderi, forumda yayından kaldırıldı. Gönderiyi paylaşan kullanıcı, bilgilerin nasıl elde edildiğini paylaşarak BtcTurk’e de ağır bir yargılamada bulunmuştu. Kullanıcı, 2018 senesinde firmanın gidişattan haberdar olduğunu ancak kamuoyuna açıklanmasını istemediğini iddia etti. Ayrıca paylaşılan bilgilerin henüz ilk düzey olduğunu, ikinci evrenin yakında geleceğini de ifade etmişti.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/btcturk-hacklenme-yeni-aciklama-h109931.html

Bir yanıt yazın