Eylül 23, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Snapchat, iOS’ta Uygulama Takibi İçin Kullanıcılarından İzin Almaya Başladı

2 min read
Snapchat, iOS'ta Uygulama Takibi İçin Kullanıcılarından İzin Almaya Başladı

Snapchat, iOS'ta Uygulama Takibi İçin Kullanıcılarından İzin Almaya Başladı

Apple, iOS 14.5 işletim sistemiyle beraber uygulama geliştiricilerine müteveccih yeni bir özellik getirdi. App Tracking Transparency ATT – Uygulama Takibi Saydamlığı adlı bu özellikle beraber uygulamalar, değişik işletmelerin uygulamaları ve web sitelerindeki faalliğinizi izlemek mevzusunda kullanıcılardan izin almaya gerekli yakalandı.

ATT özelliğiyle beraber uygulamalarda da yavaş yavaşa metamorfoz görülmeye başlandı. Son olarak Snapchat, kullanıcılarından izin isteyen ekranı, evvel bir eğitici bir bilgilendirme metniyle göstermeye başladı. Snapchat, kullanıcılarının uygulama takibine izin vermeleri gidişatında ne kazanacaklarını da bilgilendirme metninde gösterdi.

Snapchat, izin için mazeret olarak ilgisiz ve tekerrür eden reklamların eksiltilmesini gösterdi:

snapchat

Snapchat, bilgilendirme yazısında “Hakimiyet sende. Bilgini Snap’te gördüğün reklamları geliştirmek için kullan.” ve “Geçtiğimiz haftalarda Snapchat kullanırken bazı reklamlarla karşılaşmış olabilirsin.” ifadelerine yer verdi. Ardından “İlgisiz veya tekerrür eden reklam rakamını eksiltmemize takviyeci olmak ister misin?” sualini sorarak kullanıcıları izin ekranını gösterdi.

Snapchat’in yanı gizeme Facebook ve Instagram da iOS kullanıcılarına izin ekranlarını göstermiş, neden izin vermeleri gerektiğine mazeretlendirmişti. Her iki uygulamanın da bilgilendirme metinleri benzerdi ve bu metinde göze en çarpan mazeret, “Facebook’u/Instagram’ı fiyatsız kılmaya dayanak et” biçimindeki ifadeydi.

Rastgele bir uygulamaya istemsiz bir biçimde uygulama takibi izni verdiyseniz, bunu telefonunuzun ayarlarından kolay bir biçimde değiştirebiliyorsunuz. Ayarlar > Saklılık > İzleme > Takip Etme yolunu izleyerek istediğiniz uygulamanın iznini kaldırabilir veya uygulamaya izin verebilirsiniz.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/snapchat-uygulama-takibi-izni-almaya-basladi-h109930.html

Bir yanıt yazın