Eylül 23, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

İçişleri Bakanlığı’ndan kademeli normalleşme genelgesi

3 min read
İçişleri Bakanlığı'ndan "Tam Kapanma Tedbirleri" genelgesi

İçişleri Bakanlığı'ndan "Tam Kapanma Tedbirleri" genelgesi

Lafçı Gazetesi’nin haberine göre İçişleri Bakanlığı, yarın sabah 05.00’te sona erecek bütün kapanma yarıyılı sonrası başlayacak ve 1 Haziran’a kadar sürecek kademeli olağanlaşma tasarısını açıkladı.

– Caddeye çıkma kısıtlaması hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını içerecek ve pazartesi günleri saat 05.00’te sona erecek.

– Yeme içme yerleri hafta içi 07.00-20.00 arasında gel-al ve koli servis, 20.00-24.00 arasında ise yalnızca koli servis olarak hizmet verecek.

– Pazar yerleri hafta içi 07.00-19.00 arasında sarih olacak, hafta sonları ise pazar yeri kurulmayacak.

– Perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, zücaciye ve nalbur dükkanları hafta içi 07.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

18 YAŞ ALTINA CADDE KISITLAMASI YOK

– 18 yaş altı gençler ve çocuklar ile iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri yurttaşlar için herkes için uygulanan caddeye çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir caddeye çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

– Aşı hakkı bulunmasına karşın aşı olmayan 65 yaş ve üzeri şahıslar hafta içi günlerde yalnızca 10.00-14.00 saatleri arasında caddeye çıkabilecek olup, hafta sonları bütün gün caddeye çıkma kısıtlamasına tabi olacaklar.

– Anaokulular ve anaokulları faaliyetlerine devam edecek. Huzurevi, yaşlı bakımevi, rehabilitasyon merkezi ve çocukevleri gibi yerlerdeki ziyaretçi kısıtlaması 1 Haziran’a kadar sürecek.

– 65 yaş ve üzeri yurttaşlar ile 18 yaş altındakilerin şehir içi toplu taşıma taşıtlarını kullanmalarına izin edilmeyecek.

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ AÇILIYOR

– Gazino, taverna, meyhane, nargile salonu/kafeleri, sinema salonları, kahvehane, kahve, kafe, dernek yereli, çay bahçesi gibi yerler, internet kafe/salonu, elektronik reyin yerleri, bilardo salonları, halı saha, yüzme havuzu, spor salonları, hamam, sauna ve masaj salonları, lunaparklar ve tematik parklar 1 Haziran’a kadar kapalı kalacak.

– Çay ocakları masa, sandalye, taburelerini kaldırmak ve yalnızca esnafa servis yapmak kaydıyla çalışabilecek.

– Alışveriş merkezleri hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları kapalı olacaktır.

– Kamu müessese ve kuruluşlarında elastik çalışma usulleri uygulanmaya devam edilecek, mesai saatleri 10.00-16.00 olarak uygulanacak.

Kaynak: www.sacitaslan.com
URL: https://www.sacitaslan.com/icisleri-bakanligindan-kademeli-normallesme-genelgesi-haberi-532730

Bir yanıt yazın