Eylül 24, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yüz yüze eğitim açıklaması

2 min read
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yüz yüze eğitim açıklaması

Lafçı Gazetesi’nin haberine göre Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz genelinde Kovid-19 salgın önlemleri çerçevesindeki kademeli basmakalıplaşma kapsamında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren mektep evveli eğitim müesseseleri, özel ihtiyaçlı talebelerimizin özel eğitim mektep ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12’nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları/yardım kurslarında surat surata eğitime geçilecektir. Öbür kademelerdeki resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim müesseselerinde 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecektir.

Resmî ve özel tüm mektep evveli eğitim müesseseleri, özel ihtiyaçlı talebelerimizin özel eğitim mektep ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12. sınıf talebelerinin destekleme ve yetiştirme kursları/yardım kurslarında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren ‘Eğitim Müesseselerinde Hijyen Koşullarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Tedbire Hakimiyet Kılavuzu’ndaki şartlara uyulması koşuluyla surat surata eğitime başlanabilecektir.

Bu kapsamdaki talebe, hoca ve eğitim çalışanlarımızın salgın kısıtlamalarından etkilenmemesi için zorunlu basitlik, Valiliklerimiz tarafından sağlanacaktır.

1 Haziran Salı gününden itibaren surat surata eğitimin devamıyla alakalı karar, bu tarih evvelinde yapılacak gidişat değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Kaynak: www.sacitaslan.com
URL: https://www.sacitaslan.com/milli-egitim-bakanligindan-yuz-yuze-egitim-aciklamasi-haberi-532731

Bir yanıt yazın