Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Ethereum’un Kurucusu 7 Milyar Dolarlık SHIB Yaktı, SHIB’in Fiyatı Yükseldi

3 min read
Ethereum'un Kurucusu 7 Milyar Dolarlık SHIB Yaktı, SHIB'in Fiyatı Yükseldi

Ethereum'un Kurucusu 7 Milyar Dolarlık SHIB Yaktı, SHIB'in Fiyatı Yükseldi

Dogecoin önderliğinde rakamları giderek artan meme tabanlı kripto paralardan bir öteki de Shiba Inu. Binance ve Coinzo borsalarında SHIB ismi ile operasyon görüyor ve Ethereum’un ERC20 altyapısına sahip. SHIB’in geliştiricileri, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterinin cüzdanına, üstelik kendisine sormadan SHIB yollamaya devam ediyor. Buterin ise bu SHIB’leri hayır işlerinde kullanıyor.

Buterin, en son Hindistan’ın Covid-19 ile gayretine destek olmak için takviye fonlarına 1 milyar dolar değerinde SHIB yollamıştı. Takviye fonları da ellerinde SHIB’i parça parça satarak Hindistan’daki çalışmalara destek verme kararı almıştı. Bunun için de Buterin’in bağışı sonrası değer kaybeden SHIB’in değer çoğalışı yaşaması gerekiyordu. Buterin ise yakım işlemine müracaat etti. 

Toplam değeri 7 milyar dolar olan 410 milyon SHIB’i yok etti, bu da SHIB’in değerini %40 oranında yükseltti:

vitalik buterin

Buterin’in SHIB yakımı evvelinde 0,000012 dolar olan SHIB maliyeti, yakım sonrasında 0,000020’ye kadar yükseldi, başka bir deyişle %40 değer çoğalışı yaşandı. Ardından SHIB’in değeri %20 oranında eksilerek 0,000016 seviyelerine kadar geriledi ve toplam değer çoğalışı 17 Mayıs saat 12:00 haysiyeti ile %20 dolaylarında.

Buterin, Ethereum tabanlı öbür kripto para ve tokenlerde olduğu gibi yakım harekâtını kullanım dışı kalan bir cüzdana gönderim yaparak sağladı, “Cüzdanımda kalan SHIB’lerin %90’ını yakmaya karar verdim. Kalan %10, bir hayır kurumuna sevk edilecektir.” açıklamasında bulundu. 

“Köpekli kripto para” geliştiricileriyle yatırımcılarına methiye ve ihtar:

Olağan koşullar altında tamamen deneysel olan meme tabanlı kripto paralar, Elon Musk’ın elinde bir spekülasyon, Buterin’in elinde ise hayır vasıtayı oldu. Ancak SHIB ve AKITA gibi memcoinlerin geliştiricileri, Musk’ın tutumlarından çok Buterin’in davranışını pozitif karşılamış gibi görünüyor. Bu sebeple Buterin, “Köpek token topluluklarının son bağışlara karşı tavrından gerçekten etkilendim.” dedi.

Aynı zamanda “köpekli kripto para” olarak da popülerleşen SHIB ve eşi ünitelere yatırım yapanların, yalnızca kendi kârlarına odaklanmadıklarını belirten Buterin, “Yatırımcılar, bir tam olarak daha iyi hale getirmekle ilgilenmeye istekli olduklarını gösterdiler. Bunu ciddiyetle yapan herkesi destekliyorum.” açıklamasında bulundu. Ayrıca bundan sonrası için geliştiricilerden kendisinden habersiz cüzdanına para sevk edilmemesini arz etti.

Shiba Inu SHIB Binance ve Coinzo’da listeleniyor:

Binance Evrensel üzerinden erişmek için tıklayın Coinzo üzerinden erişmek için tıklayın.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/vitalik-buterin-shib-yakti-fiyati-yukseldi-h109963.html

Bir yanıt yazın