Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Dünyanın 1 İnç Kamera Sensörüne Sahip İlk Telefonu Sharp Aquos R6 Duyuruldu

2 min read
Dünyanın 1 İnç Kamera Sensörüne Sahip İlk Telefonu Sharp Aquos R6 Duyuruldu

Dünyanın 1 İnç Kamera Sensörüne Sahip İlk Telefonu Sharp Aquos R6 Duyuruldu

Japon teknoloji firmayı Sharp, geliştirmiş olduğu uslu telefonları sadece anavatanı Japonya ve birkaç ülkede satışa sunduğundan uslu telefon pazarına istikamet veren işletmeler arasında yer almıyor. Yeniden de Sharp’ın tanıttığı son uslu telefon olan Aquos R6, sahip olduğu özellikler ile büyük markaları çekemetecek cinsten bir makine.

Sharp Aquos R6’nın en dikkat toplayan özelliği, dünyanın 1 inçlik kamera sensörüne sahip ilk uslu telefonu olması. Dahası, Aquos R6’da optik parmak izi sensörü yerine ultrasonik parmak izi tarayıcı ve maksimum 2.000 nit parlaklık sunan bir OLED ekran bulunuyor. Elbetteki tüm bu dikkat toplayan özelliklerin getirdiği bazı dezavantajlar da bulunuyor.

Sharp Aquos R6’nın devasa kamerası böyle görünüyor

Sharp akıllı telefon

Aquos R6’nin hangi firma tarafından üretildiği açıklanmayan 1 inçlik kamera 20 MP çözünürlüğe sahip sensörü, Leica tarafından geliştirilen 7P 19 mm f/1.9 lens ile destekleniyor. Sharp, mevzubahisi kamera ile muhteşem bir resim niteliği vadediyor olsa da Aquos R6 tek kameralı bir uslu telefon olduğundan aygıtın rastgele bir geniş açı ya da telefoto kamerası bulunmuyor.

Sharp Aquos R6’ya önden baktığımızda delikli tasarıma sahip, 6,6 inç büyüklüğünde kavisli bir ekran görüyoruz. 2.730×1.260 piksel WUXGA+ çözünürlüğe ve 240 Hz yenileme süratine sahip olan bu Pro IGZO OLED ekran, 2000 nit gibi mucizevi seviyede bir maksimum parlaklık ve Dayanağı Da sunuyor. Ekipman noktasına geldiğimizde ise aygıtın Qualcomm Snapdragon 888 operasyoncudan efor aldığını, 12 GB RAM ve 128 GB depolama kapasitesi sunduğunu görüyoruz.

Sharp Aquos R6

Sharp Aquos R6 özellikleri

Harekâtçı: CPU: Snapdragon 888 GPU: Adreno 660 RAM: 12 GB Depolama: 128 GB Ekran: Ebat: 6,6 inç Çözünürlük: WUXGA+, 1260 x 2730 piksel Yenileme Sürati: 240 Hz Oturum:  Pro IGZO OLED Arka Kamera: Ana Kamera: 20.2 MP, f/1.9 Ön Kamera: 12.6 MP, f/2.3 Pil: Kapasite: 5.000 mAh İşletim Sistemi: OS: Android 11

Pek çok amiral gemisinin dahi uzaktan baktığı özelliklere sahip olan Sharp Aquos R6, siyah ve beyaz olmak üzere iki değişik renk alternatifi ile satışa sunulacak. Sharp şu an için rastgele bir maliyet açıklamış değil ancak makine haziran ayında satışa sunulacağından yakın zamanda maliyetinin de açıklanmasını bekleyebiliriz.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/sharp-aquos-r6-ozellikleri-fiyati-h109967.html

Bir yanıt yazın