Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Rakiplerine Kıyasla Uygun Fiyatlı Suzuki SX4 S-Cross Hibrit’in Dikkat Çeken Özellikleri

7 min read
Rakiplerine Kıyasla Uygun Fiyatlı Suzuki SX4 S-Cross Hibrit'in Dikkat Çeken Özellikleri

Rakiplerine Kıyasla Uygun Fiyatlı Suzuki SX4 S-Cross Hibrit'in Dikkat Çeken Özellikleri

Suzuki’nin son yarıyıllarda pek popüler olmayan modeli Suzuki SX4 S-Cross, hibrit motor ve yenilenmiş dış/iç tasarım ile araba pazarına geri dönmüş vaziyette. İlk olarak SX4, ardından S-Cross ismi altında üretilen bu model, son olarak 2021’de hibrit motorun eklenmesiyle şu an Suzuki SX4 S-Cross Hibrit biçiminde satışa sunuluyor.

2020 model basmakalıp motorlu S-Cross’lar ile genel bir tasarım farklılığına giden Suzuki, 2021 senesinde satışa sunulan hibrit SX4 S-Cross modelinde de bu tasarımı gözetiyor. Bu içeriğimizde, özellikle güvenlik tedbirleri ve konfor seçenekleri ile ön tasarıya çıkan Suzuki SX4 S-Cross Hibrit özelliklerine ve maliyet listesine yakından bakıyoruz.

Tasarım

Dış tasarım: Agresif görünümü ile BMW’nin rakibi

suzuki sx4 s-cross hibrit tasarım

Yenilenen dış tasarıma sahip olan SX4 S-Cross Hibrit, ilk bakışta oldukça agresif görünen büyük krom ön ızgarası ve yeniden bu agresif görünüşü bitiren ön LED farları ile dikkat topluyor. Taşıtın genel spor görünümünü bitiren yan aynalar ise tamamen elektrikli ve ısıtmalı.

SX4 S-Cross Hibrit

Günlük gereksinime müteveccih SUV modellerinde görmeye alışkın olduğumuz biçimde yerden çok fazla yüksek olmayan SX4 S-Cross, önden arkaya tüm gövdeyi kaplayan biçimde tasarlanmış plastik tampon ile korunuyor. Yanlarda bu koruma tamponuna krom ayrıntıları ilave edilmiş, önde ise sis farları yeniden bu kısımda bulunuyor. Arka kısımda LED stop lamba grubuna sahip olan SX4 S-Cross, genel krom ayrıntılı tasarımını 17 inç krom alaşımlı jantları ve tavan rayları ile bitiriyor.

İç tasarım:

Suzuki SX4 S-Cross iç tasarım

Oldukça klasik ve sade bir iç tasarıma sahip olan Suzuki Sx4 S-Cross Hibrit, tamamen konfora ve işlevselliğe müteveccih bir ön konsola sahip. Ön konsola baktığımızda; klasik devir ve sürat kadranlarının ortasında minik bir yol bilgisayarı bulunuyor. Orta konsol da genel olarak havalandırma/klima çıkışları ve orta miktarlarda tamamen dokunmatik multimedya ekranından oluşuyor. Vites topuzunun bulunduğu kısımda ise çift bölgeli otomatik klima hakimiyetleri konumlandırılmış.

suzuki sx4

Oldukça sadece tasarıma sahip ve fonksiyonel birkaç tuş ile süslenen direksiyon simidi ise derinlik ve yükseklik ayarına sahip. Yeniden orta konsol kısmına dâhil edebileceğimiz vites topuzu alanında ise sürücü için minik bir saklama bölmesi bulunurken bu alanda bir adet USB girişi bizleri karşılıyor. Valiz kısmına baktığımızda ise 430 litrelik oldukça büyük bir valiz hacmi olduğunu görüyoruz. Vasati 5 şahsın valizlerini rahatlıkla sığdırabileceği bu alan, arka koltukların yatırılması ile daha da geliştirilebiliyor.

Güvenlik

Radar fren destek sistemi:

suzuki radar fren destek sistemi

Taşıtın ön kısmında bulunan milimetrik dalga radarını kullanan bu güvenlik teknolojisi, olası çarpışma gidişatlarında frenlere müdahale ediyor. Dört kademeli olarak çalışan bu sistem ilk olarak öndeki taşıtları emin uzaklıktan idrak ederek fren yapması için sürücüyü uyarıyor. İkinci safhada sürücü hâlâ öndeki nesneye yanaşmaya devam ediyorsa, SX4 S-Cross sürücüyü uyarmak için hafif bir fren uyguluyor.

Üçüncü safhada çarpışma kaçınılmaz ise sistem sürücünün yaptığı frenin gücünü arttıyor. Son olarak çarpışma kaçınılmazsa ve sürücü fren yapmıyorsa, bu sistem hakimiyeti ele alıyor ve otomatik frenleme yapıyor.

Risk ihtar ışıkları:

suzuki tehlike uyarı ışıkları

55 kilometre/s ve üzeri süratlerde hareket hâlindeyken aniden frene basıldığında devreye giren risk ihtar ışıkları, bu vaziyette yanıp sönmeye başlayarak arkadan gelen sürücüleri uyarır. Frenden ayağınızı sürüklediğinizde ise ihtar ışıkları otomatik olarak kapanır.

Yavaşlama hakimiyeti:

suzuki sx4 s-cross hibrit

Yeniden önde bulunan radarları kullanan bir güvenlik tedbiri olan yavaşlama hakimiyeti, önünüzde giden taşıt ani yavaşlama yaptığında veya bir taşıt şeridinize kırdığında devreye giriyor. Takip mesafesini radarlar sayesinde ayarlayan bu sistem öndeki vasıtaya göre sizin süratinizi de otomatik olarak eksiltir.

Diğer güvenlik tedbirleri:

suzuki sx4 s-cross hibrit güvenlik

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit, segmentine göre güvenlik tedbirleri zengin olan bir taşıt. Yukarıyada bahsettiğimiz öne çıkan güvenlik tedbirlerinin yanı sıra SX4 S-Cross; ESP, yokuş kalkış desteği, ABS, BAS ve 7 adet hava yastığı gibi temel güvenlik teknolojilerine ve gereçlerini de sahip.

Konfor

Adaptif sürat sabitleme sistemi:

suzuki adaptif hız sabitleme sistemi

Uzun yolların bırakılmazı olan sürat sabitleme sistemi, Suzuki SX4 S-Cross Hibrit modelinde ekstra güvenlik tedbirleri ile beraber çalışıyor. Radar fren destek sistemi ile geçimli çalışan sürat sabitleme sistemi; uzun yolda rahat etmenize imkân sağlarken, güvenlik kısmında da içinizi rahat ettiriyor.

Multimedya sistemi:

suzuki multimedya sistemi

Multimedya sisteminin kalbinde, orta konsolun büyük bir kısmını kaplayan 9 inçlik bir multimedya ekranı bizleri karşılıyor. Android tabanlı işletim sistemine sahip olan bu ekranda, Bluetooth, radyo ve geri görüş kamerası gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto desteği ile telefonunuzu ekrana yansıtıp; arama, müzik, navigasyon ve eşi uygulamaları dolaysız olarak ekrandan ve direksiyon simidinden hakimiyet edebiliyorsunuz.

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit teçhizat kolileri:

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit donanım paketleri

Suzuki SX4 S-Cross Elegance

SX4 S-Cross Hibrit, ne yazık ki teçhizat kutuyu istikametinden zengin bir model değil. Tek bir teçhizat kutusuyla gelen bu model, hemen hemen her şeyi bir kutuya sığdırmaya çalışmış. Fakat bu sebepten dolayı bazı şeyler yerli yerindeyken, bazı teçhizatlar ve teknolojiler ise eksik kalmış vaziyette. Yeniden de Suzuki SX4 S-Cross Hibrit, değişik teçhizat varyasyonları olmasa da sahip olduğu uzun teçhizat listesi ile hemen hemen herkesin zevkine hitap edecek özelliklere sahip.

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit performansı, motoru ve yakıt tüketimi:

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit motor

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit, aslında bütün olarak alışılagelmiş bir hibrit motora sahip değil. Mild hybrid başka bir deyişle hafif hibrit olarak geçen 1,4 litrelik Boosterjet motor, 48V pilli bir elektrik motor ile destekleniyor. Bu elektrikli motor, şarj vaziyetine göre kalkışlarda, rölantide ve emin kmye kadar süratlenmelerde ana benzinli motora takviyeci oluyor. Bu sayede hem performans çoğalıyor hem de yakıt tasarrufu yapılabiliyor. Ana 1,4 litrelik Boosterjet motorumuz ise 129 at eforu ve 235 Nm tork üretiyor.

1,4L benzinli Boosterjet 129 hp:

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit yakıt tüketimi

Şehir içi lt/100km: 6,9 Şehir dışı lt/100km: 4,8 Vasati lt/100km: 5,8

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit 2021 maliyeti:

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit 1.4 Elegance AT 336.900 TL

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit modelinin öne çıkan özelliklerine yakından baktığımız içeriğimizin sonuna geldik. Sx4 S-Cross Hibrit her ne kadar teçhizat kutuyu konusunda spektrum sunmasa da sahip olduğu güvenlik tedbirleri, ekstra teçhizatlar ve teknolojiler ile ön tasarıya çıkmayı muvaffak oluyor. Sizler Suzuki SX4 S-Cross Hibrit hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/suzuki-sx4-s-cross-hibrit-fiyat-listesi-h109741.html

Bir yanıt yazın