Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

3 Boyutlu Ses Üreterek Odanızı Konser Salonuna Çeviren Kablosuz Hoparlör: Cell Alpha

2 min read
3 Boyutlu Ses Üreterek Odanızı Konser Salonuna Çeviren Kablosuz Hoparlör: Cell Alpha

3 Boyutlu Ses Üreterek Odanızı Konser Salonuna Çeviren Kablosuz Hoparlör: Cell Alpha

22 sene süresince Apple’da çalışan ve 2017 senesinde işletmedeki görevini vazgeçen Christopher Stringer, kurduğu Syng adlı işletmenin ilk mahsulü olan “Cell Alpha“yı duyurdu. Ses teknolojileri üzerine çalışan işletmenin ilk mahsulü, esasında kablosuz hoparlör gibi olsa da alıştığımız mahsullerden oldukça değişik. Ayrıca, Cell Alpha’nın maliyeti da bugüne kadar gördüğümüz kablosuz hoparlörlere mukayeseyle çok yüksek.

Cell Alpha’nın en ehemmiyetli özelliği, sesi 3 ebatlı hale getiriyor oluşu. Apple’ın AirPods Pro modelinde de bir eşi bulunan ve kulakların hem değişik ses dinlemesini sağlayan hem de hareket edildiği vaziyette sesin gidişatını değiştirebilen bu teknoloji, Cell Alpha’yla beraber kullanılabilen bir mobil uygulama ile hakimiyet edilebiliyor ve kullanıcılara, gerçekten de değişik bir tecrübe sunuyor. Ancak mahsulün maliyeti, insanları kerelerce düşünmeye itiyor.

Karşınızda 3 ebatlı ses üreten kablosuz hoparlör Cell Alpha

Cell Alpha

Syng’in ilk mahsulü, Wired editörlerinden Steven Levy tarafından test edildi. Tecrübelerini okurlarıyla paylaşan Levy, mahsulün piyasadaki üst düzey kablosuz hoparlörlerden çok daha nitelikli ses ürettiğini söylüyor. Oluşturduğu tahlil içeriğinde Christopher Stringer ile de konuşan Levy, daha önceki Apple çalışanının mahsulle alakalı düşüncelerinden de bahsediyor. 

Stringer’a göre Cell Alpha gibi bir mahsulün olması gerekiyordu. Bir konser salonunda olma tecrübesinin her zaman muhtemel olması gerektiğini söyleyen firma kurucusu, Cell Alpha ile konutlarda da konserdeymiş gibi sezilebileceğini ifade ediyor. Bu arada, sadece bu mahsulle kanaat etmeyeceklerinden bahseden Stringer, Syng’in önümüzdeki yarıyıllarda tüm harcayıcılara hitap eden bir firma haline geleceğini söylüyor.

Syng, piyasaya sürdüğü ilk mahsulü olan Cell Alpha’yı iki değişik alternatif halinde satıyor. Bu alternatifler arasındaki tek fark ise hoparlörü ayakta yakalayan standın yüksekliği. Bu bağlamda, Cell Alpha’yı standart ebattaki standıyla almak isteyen bir harcayıcı, firmaya 1.800 dolar ödeme yapmak vaziyetinde kalıyor. Daha uzun standı seçim eden harcayıcıların ödemesi gereken meblağ ise 1.970 dolar olarak açıklandı.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/eski-apple-calisani-cell-alpha-kablosuz-hoparlor-h109975.html

Bir yanıt yazın