Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Tesla ile Kaza Yaparak Hayatını Kaybeden Adamın, Otonom Sürüşü Öve Öve Bitiremediği Ortaya Çıktı

2 min read
Tesla ile Kaza Yaparak Hayatını Kaybeden Adamın, Otonom Sürüşü Öve Öve Bitiremediği Ortaya Çıktı

Tesla ile Kaza Yaparak Hayatını Kaybeden Adamın, Otonom Sürüşü Öve Öve Bitiremediği Ortaya Çıktı

Tesla, piyasaya sürmüş olduğu araba modellerinin “özerk sürüş” özelliklerini fazlasına methediyor ve bir pazarlama malzemesi olarak kullanıyor olsa da şu ana kadar satışa sunulmuş hiçbir arabanın bütün özerk bir sürüş teknolojisine sahip olmadığını unutmamak gerekiyor. Ne yazık ki bazı Tesla sahipleri bu bilgiyi aralıksız olarak sıçrıyorlar ve netice hüsran oluyor.

5 Mayıs’ta Amerika Birleşik Devletlerinin Kaliforniya eyaletindeki Fontana karayolunda alana gelen bir kayada bir Tesla Model 3, yıkılmış haldeki bir tıra çarpmış, taşıtın sürücüsü hayatını yitirmişti. Mevzubahisi kaza ile alakalı münakaşalar sürerken eksantrik bir büyüme yaşandı ve kazada yaşamını kaybeden 35 yaşındaki Steven Hendrickson, Tesla’nın özerk sürüş! teknolojisine methederken videoları çıktı.

tesla otonom sürüş

Paylaşılan bilgilere göre Hendrickson, TikTok’ta paylaşmış olduğu videolarda “İşte geçen uzun bir günün ardından kendiliğindene giden Tesla‘m olmasa ne yapardım” ve “İşten sonra Los Angeles’taki konuta dönüş, özerk sürüş için hamdolsunsun” gibi ifadeler kullanıyor ve ellerini direksiyondan sürüklediği görülüyor.

Hendrickson’ın vefatı üzücü olsa da nasıl araba “kullandığı”, Tesla’ya ve arabalarına bakış açısından ehemmiyetli. Çünkü Tesla arabalarının sürüş destek teknolojileri için her ne kadar “Autopilot” ve “tamamen kendiliğindene sürüş” ifadelerini kullanıyor olsa da esasta tüm Tesla’lar seviye 2 özerk sürüş sistemine sahipler ve gelişmiş bir şerit takip, takip mesafesi ayarlama, otomatik frenleme teknolojileri sunmaktan öteye geçmiyorlar. Ayrıca Tesla da alıcıları için yayınlamış olduğu rehberlerde otopilot sarih olsa bile sürücülerin ellerini direksiyondan sürüklememeleri gerektiğini aktarıyor.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/tesla-kaza-yaparak-hayatini-kaybeden-adamin-otonom-surusu-ove-ove-bitirememis-h109983.html

Bir yanıt yazın