Eylül 19, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Amazon, Film Devi MGM’yi 9 Milyar Dolara Satın Almak İçin Görüşmelere Başladı

2 min read
Amazon, Film Devi MGM'yi 9 Milyar Dolara Satın Almak İçin Görüşmelere Başladı

Amazon, Film Devi MGM'yi 9 Milyar Dolara Satın Almak İçin Görüşmelere Başladı

Dünyanın en köklü film ve dizi prodüksiyon ve dağıtım firmalarından biri olan Metro Goldwyn Mayer ya da kısaca MGM, yakın zamanda Amazon çatısı altına girebilir. Hem The Information hem de Variety tarafından aktarılan bilgilere göre Amazon, söz konusu satın alma için MGM ile görüşmeler asıllaştırıyor.

MGM’nin devasa kütüphanesinde James Bond, The Handmaid’s Tale, Rocky, Stargate, Robocop, Legally Blonde, Vikings gibi saymakla bitmeyecek pek çok üretim bulunuyor. Dolayısı ile böyle bir satın alma, dün birleşeceklerini açıklayan WarnerMedia-Discovery ortaklığının kızıştıracağı “medya rekabetinde” Amazon’un elini kuvvetlendirecektir. 

Amazon, MGM’yi satın alarak Prime Video kütüphanesine 4.000 film kazandırabilir

MGM

Variety, Amazon’un olası satın alma harekâtı için 9 milyar dolar bir öneri sunduğunu ifade ederken; The Information, uyuşmanın 7 milyar dolar ile 10 milyar dolar arasında bir değere bitirilebileceğini ifade etti. Yeniden de The Information henüz ortada net bir uyuşma olmadığının ve satın almanın gerçekleşmeyebileceğinin de altını çiziyor.

The Guardian’ın geçtiğimiz aralık ayında aktarmış olduğu bilgilere göre MGM’nin 4.000 film ve 17.000 saatlik TV içeriği bulunan muazzam bir kütüphanesi bulunuyor. Özellikle James Bond’un sinema tarihinin en ikonik markalarından biri olduğunu söylemek çok da yanlış olmaz. Dolayısı ile olası bir satın alma, Prime Video kütüphanesini eşsiz hale getirebilir.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/amazon-mgm-satin-almak-icin-gorusmelere-basladi-h110002.html

Bir yanıt yazın