Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Kripto para borsasında büyük skandal! BTCTürk iddiaları doğruladı

3 min read
Kripto para borsasında büyük skandal! BTCTürk iddiaları doğruladı

Kripto para borsasında büyük skandal! BTCTürk iddiaları doğruladı

Türk kripto borsalarından BtcTürk, sızıntı iddialarını doğrularken bu tarihten sonra kayıt olan kullanıcıların bilgi ihlalinden etkilenmediğini ve bakiyelerinin güvende olduğunu duyurdu.

Yerli kripto para borsalarından BtcTürk, sızıntı iddialarını doğruladı. İşletme, 2018 senesinde 516 bin 954 kullanıcıya ait bilgilerin sızdırıldığını açıkladı. İşletme, bu tarihten sonra kayıt olan kullanıcıların bilgi ihlalinden etkilenmediğini ve bakiyelerinin güvende olduğunu duyurdu.

BtcTürk’ün resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, kullanıcıların fonları ile alakalı hiçbir mesele ve sızıntının BtcTürk kaynaklı olmadığı korunuldu. Bir kripto para skandalı iddiası daha doğru çıktı!

“Bahse mevzu iddialarda sunulan misal bilgilerin iş ortaklığı içerisinde olduğumuz müesseseler ile KVKK kapsamında yapılan kontratlara uygun olarak paylaşılmasından evvel, Temmuz 2018 tarihinde sistem dışına çıkarılan bilgi setlerinden birinin kroki hali veritabanından alınan ilk hali olduğu değerlendirilmiştir.

Bahse mevzu bilgi setinin depolandığı civarda oluşan bir güvenlik ihlali sonucunda işletme dışına çıktığı düşünülmektedir” ifadelerine yer verilen açıklamada, ihlalden etkilendiği düşünülen bilgiler şöyle sıralandı:

– BtcTurk’te kayıtlı ad soyad, T.C. Kimlik Numarası ve kullanıcı numarası/User ID bilgisi

– BtcTurk’te kayıtlı e-posta bilgisi

– BtcTurk’te kayıtlı adres bilgisi

– BtcTurk’te kayıtlı doğum tarihi

– BtcTurk’te kayıtlı cep telefonu numarası

– Temmuz 2018 evveli hesaba en son giriş tarihi

Temmuz 2018 evveli hesaba en son giriş yapılan IP adresi

– Geri döndürülemez biçimde PBKDF2 algoritması ile maskelenmiş kullanıcı parolaları

Temmuz 2018 tarihinden sonra BtcTurk’e aza olan kullanıcıların bilgi ihlalinden etkilenmediğini belirten BtcTurk, şu ifadeleri kullandı:

– İhlalden etkilenen kullanıcılarımızın bilgi seti içeriğinde yer almayan bilgileri selfie/özçekim kayıtları, bakiye bilgileri, banka hesapları, finansal parolaları ve kaliteli bilgileri ile Temmuz 2018 tarihinden sonra Firmamıza aza olan kullanıcılarımızın bu ihlalden etkilenmediğini sizlere duyurmak isteriz.

– Kullanıcılarımızın operasyon güvenliği açısından büyük ehemmiyet teşkil eden parola/şifre gibi bilgileri ise sistemlerimizde güvenle saklanmaktadır.

PBKDF2 algoritması ile şifreler tek taraflı biçimde saklanarak, alakalı parola sahibi kullanıcı dışında kimsenin öğrenemeyeceği ve geriye döndürülemez bir biçimde korunmaktadır. PBKDF2 algoritmasının mevcut teknolojik ihtimallerle geri döndürülmek suretiyle parolaların tespiti olası değildir.

İşte o paylaşımlar:

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Kripto-para-borsasinda-buyuk-skandal-BTCTurk-iddialari-dogruladi/250534

Bir yanıt yazın