Eylül 19, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Milyarder iş insanı uzaya gitmek için kaç milyon dolar harcadı?

2 min read
Milyarder iş insanı uzaya gitmek için kaç milyon dolar harcadı?

Milyarder iş insanı uzaya gitmek için kaç milyon dolar harcadı?

Japon milyarder Yusaku Maezawa,  Beynelmilel Uzay İstasyonu’na yapacağı seyahati 8 Aralık tarihi için tasarladı.

Maezawa’nın seyahat için ne kadar ödediği belirtilmese de daha evvel uzay seyahatine çıkanların 20 milyon ile 40 milyon dolar arasında bir fiyat ödediği öğreniliyor. 

Daily Mail’de yer alan habere göre, 2023 senesinde Ay’a seyahat için tasarılar yapan Japon milyarder Yusaku Maezawa, bu senenin aralık ayında Beynelmilel Uzay İstasyonu’na seyahat etmek için yer ayırttı. 

Maezawa, aralık ayında Rusya Federal Uzay Müesseseyi Roscosmos ait Soyuz MS-20 uzay taşıtıyla Beynelmilel Uzay İstasyonu’nu UUİ ziyaret edecek.

Rus kozmonot Aleksander Misurkin’in eşliğinde hakikatleştireceği 12 günlük seyahate ne kadar ödendiği belirtilmese de fertsel uzay seyahatleri için daha evvel 20-40 milyon dolar arasında ödendiği öğreniliyor.

2023’te Elon Musk’ın SpaceX işletmesine ait Starship roketiyle Ay’a ilk yolculuğu yapacak şahıs olan Japon milyarder Yusaku Maezawa, bu yolculukta kendisine eşlik edecek “hayat dostunu” aradığını açıklamıştı. 

Yusaku Maezawa, moda sitesi Zozo’yu 2019 senesinde Yahoo! Japonya’ya satarak mirasını katlamıştı. 

 

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Milyarder-is-insani-uzaya-gitmek-icin-kac-milyon-dolar-harcadi/250539

Bir yanıt yazın