Eylül 19, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Google, Android 12 ile Birlikte Android TV’ye Gelecek Yenilikleri Açıkladı

2 min read
Google, Android 12 ile Birlikte Android TV'ye Gelecek Yenilikleri Açıkladı

Google, Android 12 ile Birlikte Android TV'ye Gelecek Yenilikleri Açıkladı

Google, dün reelleştirmiş olduğu geliştirici konferansı sırasında mobil işletim sisteminin yeni versiyonu Android 12‘nin yanı gizeme dünya çapında milyonlarda uslu TV’nin işletim sistemi olarak kullandığı Android TV‘ye gelecek yenilikleri de açıkladı.

Dürüst olmak gerekirse Google, yeni Android TV ile beraber kullanıcılara tertemiz bir uslu TV tecrübeyi vadetmiyor. Bununla beraber yeni Android TV, özellikle aygıtlar arası görüntü aktarımını oldukça basitleştirerek Google servislerini geçimli bir “ekosistem” haline getiriyor.

android tv

Yeni Android TV’nin en göze çarpan özelliği Cast Connect, kullanıcıların uslu telefonlarından, tabletlerinden ya da bilgisayarlarındaki Chrome tarayıcıları üzerinden yayın transferini ya da genişletmesini muhtemel kılıyor. Böylece uslu TV’nizin kumandası yanınızda olmasa bile uslu telefonunuzdan TV’deki uygulamada bir medya açabileceksiniz.

Google, uslu TV uygulamalarının yeni bir yayın aygıtına gereksinim dinlemeden daha iyi bir biçimde çalışabilmesi için Android 11 ile çalışan ilk Google TV Emulator‘ünü kullanıma sunuyor. Bu aktüelleme, geliştiricilere uygulama geliştirme mevzusunda basitlik sağlayacağından kullanıcıları doğrudan değil dolaylı olarak etkileyecek. 

Google, Android 12 Beta 1 ile beraber yeni Android TV’yi de geliştiricilerin ulaşımına açıyor. Böylece geliştiriciler, yeni Android TV’nin kararlı versiyonu kullanıcılara sunulmadan evvel uygulamalarını yeni versiyona en iyi biçimde optimize edebilecekler.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/google-android-tv-yenilikleri-acikladi-h110068.html

Bir yanıt yazın