Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Android 12’nin Bir Özelliği Daha Açığa Çıktı: Yüklenen Uygulamanın Durumu Böyle Görünecek

2 min read
Android 12'nin Bir Özelliği Daha Açığa Çıktı: Yüklenen Uygulamanın Durumu Böyle Görünecek

Android 12'nin Bir Özelliği Daha Açığa Çıktı: Yüklenen Uygulamanın Durumu Böyle Görünecek

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Google, dün akşam reelleştirdiği bir faallikte tertemiz mobil işletim sistemi Android 12‘yi duyurdu. Geçtiğimiz saatlerde ise Android 12’nin beta versiyonu, az rakamda olsa da bazı uslu telefon modelleri için kullanıma sunuldu. Şimdiyse bu mevzuyla alakalı yeni bir büyüme yaşandı. XDA Developers, Android 12’de bulunacak bir dikkat çekici bir yeniliği sarihe çıkardı.

Android 12, en çok da görsel yenilikleriyle konuşulmuştu. XDA Developers tarafından keşfedilen bu özellik de yeniden görünümle alakalı. Öyle ki Android 12’yle beraber kullanıcılar, bir uygulamayı Google Play Store’dan indirirken ana sayfalarında o uygulamanın gidişatını görebilecekler. Evet öğreniyoruz, bu özellik iOS işletim sisteminde zati senelerdir var ancak buradaki temel mesele, bu cins bir görünüm özelliğinin artık her iki işletim sisteminde de ortak olarak kullanılacak olması.

Android 12’nin yeni özelliği işte böyle görünecek

Android 12

Diyelim ki bir ya da birden çok mobil uygulamayı Google Play Store üzerinden indiriyorsunuz. Telefonunuzun ana ekranına dönüş yaptığınızda, indirmekte olduğunuz uygulama ya da uygulamalarla alakalı bilgi sahibi olabileceksiniz. Bu bağlamda “indiriliyor”, “yükleniyor” ya da “bekliyor” gibi ibareler, uygulamanın o anki gidişatını kavramanıza dayanakçı olacak. Ayrıca uygulama yüklemesi bitirilene kadar uygulama logosu, transparan bir biçimde görünecek.

Ancak bu özellikle alakalı şu an için bilinmez ehemmiyetli bir ayrıntı var. Test düzeyinde olan bu özellik, Android 12’nin birinci beta versiyonunu kullanan bir Pixel 5 telefonda tespit edildi. Özelliği Pixel 3 XL üzerinden test etmeyi sınadıklarını söyleyen geliştiriciler, bu mücadelenin boşa olduğunu, özelliği değişik bir Pixel modelinde çalıştıramadıklarını söylüyorlar. Başka Bir Deyişle bu özellik, Google Pixel 5’e özel olarak hazırlanmış olabilir. Bu bilinmeyenlik, önümüzdeki süreçte daha fazla telefonda kullanılacak beta versiyonların yayınlanmasıyla netleşmiş olacak.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/android-12-yuklenen-uygulama-gorunum-h110072.html

Bir yanıt yazın