Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Huawei, 2.5K Ekran Çözünürlüğüne Sahip Dizüstü Bilgisayarı MateBook 16’yı Duyurdu

3 min read
Huawei, 2.5K Ekran Çözünürlüğüne Sahip Dizüstü Bilgisayarı MateBook 16'yı Duyurdu

Huawei, 2.5K Ekran Çözünürlüğüne Sahip Dizüstü Bilgisayarı MateBook 16'yı Duyurdu

Çinli teknoloji işletmeyi Huawei, MateBook çabuksu dizüstü bilgisayarlarına yeni bir aza daha ilave etti. “MateBook 16” olarak adlandırılan ve AMD tabanlı bir yapıya sahip olan dizüstü bilgisayar, kullanıcıları etkileyecek özellikler sunuyor. 

Huawei MateBook 16, isminden de anlaşılabileceği üzere 16 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. sRGB renk uzayının yüzde 100’ünü içeren bu ekran, kullanıcılara 2.5K 2520 x 1680 piksel çözünürlük sunuyor. Göz sıhhatini gözettiğini kanıtlamak için TUV Rheinland düşük mavi ışık sertifikasına sahip olarak gelen ekranın, gövdeye oranı ise yüzde 90 olarak karşımıza çıkıyor. MateBook 16’nın oranla büyük ekranı bu makinenin enez olacağını düşündürüyor olsa da böyle bir şey mevzubahisi değil. Huawei’ye göre bu dizüstü bilgisayar, 1.99 kilogram ağırlığa ve 17,8 mm kalınlığa sahip.

Karşınızda, Huawei MateBook 16

Huawei MateBook 16

Haberimizin başında, Huawei MateBook 16’nın AMD tabanlı olduğunu söylemiştik. Bu bağlamda AMD’nin yeni nesil güçlü harekâtçıları Ryzen 5 5600H ve Ryzen 7 5800H, Huawei’nin yeni dizüstü bilgisayarına hayat veriyorlar. 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip modeller, AMD Radeon GPU’larla da günlük kullanıcıların lüzumlarını karşılayacak kadar güçlü bir gidişatta. Huawei, kullanıcıların bu dizüstü bilgisayarı bütün şarjla 12,2 saate kadar devamlı olarak kullanabileceklerini söylüyor.

Huawei’nin yeni dizüstü bilgisayarı, güçlü olduğu kadar yüksek performans sunan bir soğutma sistemine gereksinim dinliyor. Bu bağlamda dizüstü bilgisayarların yol açtığı dez avantajları yok etmek ismine özel bir çalışma yürüten mühendisler, MateBook 16’da yeni bir soğutma şeması kullanıyorlar. Huawei tarafından yapılan açıklamalara göre oldukça güçlü çift fanlı soğutma sistemi, 2 mm’lik bakır borularla performans kaybı yaşanmasının önüne geçiyor.

Huawei MateBook 16

Huawei MateBook 16’nın en yeni versiyonu, evvel Çin, sonra da öteki ülkelerde satışa sunulacak. Ancak mahsulün satılacağı ülkeler arasında Türkiye’nin olup olmayacağı şimdilik öğrenilmiyor. Bu özelliklere sahip bir dizüstü bilgisayarlara sahip olmak isteyen harcayıcıların ödemesi gereken maliyet ise şu biçimde açıklandı;

Ryzen 5 5600H harekâtçılı model: 980 dolar Ryzen 7 5800H harekâtçılı model: 1055 dolar

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/huawei-matebook-16-dizustu-bilgisayar-fiyati-ozellikleri-h110070.html

Bir yanıt yazın