Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Kripto Paralardaki Büyük Değer Kaybı Sürüyor: JPMorgan, Düşüşün Sebebini Açıkladı

3 min read
Kripto Paralardaki Büyük Değer Kaybı Sürüyor: JPMorgan, Düşüşün Sebebini Açıkladı

Kripto Paralardaki Büyük Değer Kaybı Sürüyor: JPMorgan, Düşüşün Sebebini Açıkladı

Sabah saatlerinde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, kripto para piyasalarında yaşanan düşüşün giderek derinleştiğinden ve bu düşüşün muhtemel sebeplerinden bahsetmiştik. Şimdi bu mevzuyla alakalı yeni bir büyüme daha yaşandı. Dünyanın en büyük bankası olan JPMorgan, piyasaların bu denli sert düşmesine yol açan şeyi açıkladı. Yapılan açıklamalara göre yatırımcılar, Bitcoin ve öbür kripto para ünitelerinden uzaklaşmaya başladılar.

Reeline bakacak olursak kripto para piyasalarında bir zamandır devam eden güvensizlik etrafı bulunuyor. Bunun en büyük sebebi ise hipotez edilebileceği üzere Elon Musk tarafından yapılan açıklamalardı. Twitter üzerinden milyonlara erişen Musk, bir müddet evveline kadar Bitcoin ve kripto paraları sonuna dek korunuyordu. Ancak Tesla’nın Bitcoin kabul etme kararıyla ibreleri tersine döndüren Elon Musk, piyasadaki derin düşüşün fitilini ateşlemiş oldu. Zati kırılgan olan piyasada bir de Çin’in menetme açıklaması, tüm kripto para ünitelerini doğrudan etkiledi. JPMorgan tarafından hazırlanan bir rapor, arkası arda gelen makûs haberlerin insanları bu sektörden nasıl uzaklaştığını gösteriyor.

CME borsasındaki bilgiler, yatırımcının altına yöneldiğini gösteriyor

Bitcoin

JPMorgan, dünyanın en büyük türev borsası olan CME’nin bilgilerini araştırarak ayrıntılı bir tahlil yaptı. Yapılan tahlil, Bitcoin ile alakalı açılan vadeli kontratlara olan alakanın giderek düştüğünü, yatırımcının Bitcoin yerine altına yatırım yapmaya başladığını gösteriyordu. İşte bu da kripto para piyasalarında yaşanan düşüşün derlenmesinin önüne geçti. Anlaşılan o ki yatırımcı, şu süreçte yüksek tehlikeli kripto paralar yerine tehlikesiz liman olan altına alaka göstermeye başladı.

Kripto para piyasalarında düşüş, hiçbir biçimde yasaklanamıyor

Bu arada, kripto para piyasalarının sabah saatlerinde verdiğimiz bilgilerden daha makûs olduğunu sarihçe söyleyebiliriz. Bu bağlamda Bitcoin, saat 16:40 haysiyetiyle 35 bin dolar seviyelerinin altına geriledi. Hatta bu süreçte 30 bin dolara iğne atan Bitcoin, derlenmeye çalışıyor gibi görünüyor. Kısa bir müddet evvel tüm zamanların azami seviyesine erişen Ethereum ise son 24 saatte yüzde 30 değer kaybederek 2.500 dolardan harekât görmeye devam ediyor. Pazarın iki büyük adı bu denli gerilemiş vaziyetteyken öbür altcoinlerin ne vaziyette olduğunu, az çok hipotez edebileceğinizi düşünüyoruz.

Coinmarketcap

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/jpmorgan-kripto-paralardaki-dususun-sebebini-acikladi-h110077.html

Bir yanıt yazın