Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Pfizer/BionTech, Sağlık Bakanlığı ile 90 Milyon Doz Aşı İçin Anlaşma İmzaladı

2 min read
Pfizer/BionTech, Sağlık Bakanlığı ile 90 Milyon Doz Aşı İçin Anlaşma İmzaladı

Pfizer/BionTech, Sağlık Bakanlığı ile 90 Milyon Doz Aşı İçin Anlaşma İmzaladı

Amerikan ilaç işletmeyi Pfizer ile kurucuları Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci olan Alman biyoteknoloji işletmeyi BioNTech, ortak biçimde geliştirdikleri koronavirüs aşısından 30 milyon dozu opsiyonlu olmak üzere 90 milyon doz Türkiye’ye yollamak için Sağlık Bakanlığı ile uyuşma imza attıklarını duyurdu.

Yeni uyuşma ile beraber Türkiye, 2021 seneyi içinde toplamda 120 milyon doz Pfizer/BioNtech aşısı almış olacak. BioNTech CEO’su Uğur Şahin, uyuşmayla alakalı olarak yaptığı açıklamada, “Emelimiz, pandeminin sonlanması için dünyanın her yerine olası olduğunca çok aşı sağlamak. Türkiye’nin aşı mücadelelerini desteklediğimiz ve bize güvendikleri için mutluyuz” ifadelerini kullandığı.

pfizer biontech aşı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hafta içinde yapmış olduğu açıklamada güze kadar 10 milyon doz Sinovac, 90 milyon doz BioNTech aşısı geleceğini ifade etmişti. Bakan Koca, aşılama çalışmalarında takvimin tutulması halinde yaz ortasında Türkiye’nin cemiyetsel bağışıklığı tutabileceği ifade edildi.

“Alman aşısı” olarak da öğrenilen Pfizer/BioNtech aşısı hakkında 8 ehemmiyetli ayrıntıyı derlediğimiz içeriğimize buradan erişebilirsiniz.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/pfizer-biontech-saglik-bakanligi-asi-icin-anlasma-imzaladi-h110123.html

Bir yanıt yazın