Ekim 18, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Bakan Soylu, ‘Çökeceklerdi’ demişti! Köfteci Yusuf kimdir?

3 min read
Bakan Soylu, 'Çökeceklerdi' demişti! Köfteci Yusuf kimdir?

Bakan Soylu, 'Çökeceklerdi' demişti! Köfteci Yusuf kimdir?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Bursa’da Köfteci Yusuf’a çökmeye çalışıyorlar. Harekâtı başlattım” laflarının ardından ‘Köfteci Yusuf’ sosyal medyanın en çok konuşulan gündem maddelerinden oldu, en çok aratılan mevzu başlıkları arasında 1 numaraya yükseldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Haber canlı yayınında Sedat Peker’in videolarıyla alakalı değerlendirme yaparken bakanlığı yarıyılında yapılan ‘mafya işlemleri’nı anlattı.  

Organize kabahat teşkilatları gayri nizami harbin aparatıdır” diyen Soylu, şu ifadeleri kullandı: 

“Coğrafyamızdaki ve dünyadaki en büyük mafyaları Türkiye’nin üzerine saldılar. Kılıçdaroğlu şayet FETÖ’cülerin ağzına bakmaz da devletin balakalarına başvuru ederse bu balakaları veririm. Balkanların en büyük mafyası Türkiye’deydi, yakaladık.  4 masayla heyetti: Tofaş, Renault, Bosch bir de Köfteci Yusuf

Dava arzuhallerinde ifade ettim bir ekip bilmece işler var. Savcı beni çağıracak. Biz iffetimizi bu işte kazanmadık. Kötülelerin palavraların, birtakım işlemleri karşısında kalabilirsiniz. Allah kötüleden korusun. Tekerrür söylüyorum yaşamımda en nefret ettiğim mafya tipi yapılanmalardır. Bunları silip süpürmek bizim iffetimizdir. Bursa’da Köfteci Yusuf’a çökmeye çalışıyorlar. Harekâtı başlattım, hepsi var. İstanbul’un başlangıcını bilmiyorum ama işleme çeviren benim.

Bakan Soylu’nun “Köfteci Yusuf harekâtı”ndan bahsetmesinin ardından, mevzu sosyal medyanın da gündemine oturdu. Soylu’nun açıklamalarının bu bvefatı “Köfteci Yusuf” başlığıyla, bcerahatçi sıradaki ‘Sedat Peker’ başlığının ardından Twitter’ın en çok konuşulanları arasında ikinci sırada yer aldı. ‘Köfteci Yusuf’, Google Trendler’de ise 1 numaraya yükseldi.

KÖFTECİ YUSUF YUSUF AKKAŞ KİMDİR?

‘Köfteci Yusuf’ olarak bilinen Yusuf Akkaş, Bursa’nın Kızılhisar Köyü’nde doğdu. Kızılhisar Köyü’nde köy kahvesinde ticaret yaşamına başladı. İlk iş yerini 1996 senesinde İznik’te açtı. 

1998 senesinde ise 600 birey kapasiteli Köfteci Yusuf’un esaslarını İznik’te attı. Kısa müddet sonra ikinci şubesini Orhangazi’de, üçüncü şubesini de Yalova yolunda açtı. 

Firmanın; Bursa’da 33, İstanbul’da 53, Ankara’da 11, İzmir’de 16, Balıkesir ve Samsun’da 7 Aydın’a 4, Antalya’da 5, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Yalova, Kocaeli ve Muğla’da 3, Bilecik, Eskişehir, Kırklareli, Ordu, Kırıkkale, Manisa, Sakarya ve Tekirdağ’da 2, Isparta, Çanakkale, Kütahya, Çankırı, Amasya, Burdur, Düzce, Edirne, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir’de 1’er tane olmak üzere toplam 181 noktada şubesi bulunuyor.

Yusuf Akkaş, aktüel olarak yüzde 100’lük hisse oranıyla 30 milyon TL, firmanın sahibi olarak biliniyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bakan-Soylu-Cokeceklerdi-demisti-Kofteci-Yusuf-kimdir/250627

Bir yanıt yazın