Ekim 18, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

TÜSİAD Başkanı Kaslowski: Gümrük Birliği’nin güncellenmesi beka meselesi

2 min read
TÜSİAD Başkanı Kaslowski: Gümrük Birliği’nin güncellenmesi beka meselesi

TÜSİAD Başkanı Kaslowski: Gümrük Birliği’nin güncellenmesi beka meselesi

Gümrük Birliği’nin aktüellenmesini beka sorunu’nin aktüellenmesini beka sorunu olarak gördüklerini belirten TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, milli eylem tasarıyı hazırlanması teklifinde bulundu.

Kaslowski, “Türk özel sektörü olarak bu güzergahta niyetleri tanımlamak ve uygulamaya geçişte seferber olmaya her zaman hazırız” dedi.

Gümrük Birliği’nin aktüellenmesinin ehemmiyetine değinen Kaslowski, “Salgın yarıyılına da daha rekabetçi, öngörülebilir ve yatırım albenisi yüksek bir Türkiye olarak girmiş olurduk. Gerek AB’den gerekse bizden kaynaklanan nedenlerle bu fırsatı kullanamadık. Tüm dünyanın mutasyon içinde olduğu bu yarıyılda artık bu mevzuda gecikme lüksümüzün olmadığına inanıyorum” dedi.

AB’nin imza attığı her yeni ticaret uyuşmasıyla Türkiye’nin AB pazarı için göreli avantajını kaybettiğini vurgulayan Kaslowski, “Sanayi standartları, küresel ticaret balansları, etrafsal ve dijital kaideler bağlamında AB ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizin mevcut çerçevede ilerlemesi olanaksız hale geliyor” diye konuştu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/TUSIAD-Baskani-Kaslowski-Gumruk-Birligi-nin-guncellenmesi-beka-meselesi/250626

Bir yanıt yazın