Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Android Telefonların iOS’tan Ne Kadar Fazla RAM Kullandığı Açıklandı

2 min read
Android Telefonların iOS'tan Ne Kadar Fazla RAM Kullandığı Açıklandı

Android Telefonların iOS'tan Ne Kadar Fazla RAM Kullandığı Açıklandı

Uslu telefonlar, günümüz teknolojik mahsullerini düşündüğümüzde en süratli büyüyen ve ömrünü en süratli harcayan mahsuller olarak ifade edilebilir. Kameradan süratli şarja, ekrandan operasyoncuya kadar uslu telefonlardaki hemen her ekipman ve teknoloji, her sene azıcık daha geliştirilirken markalar arasında savaşa neden olan özelliklerden biri de RAM kapasitesi.

RAM kapasitesi, özellikle Android uslu telefon üreticilerinin en ehemmiyetli pazarlama malzemelerinden birini oluşturuyor ve günümüzde 2 GB’tan 18 GB’a kadar RAM kapasitesine sahip uslu telefonlar bulabilmek olası. Peki ortalamalara baktığımızda hangi marka uslu telefonlarında vasati kaç GB RAM kapasitesi sunuyor?

Ortalamalara baktığımızda iOS, RAM kapasitesi olarak Android’e yanaşmış gidişatta

android ios RAM ortalaması

Counter Point Research tarafından paylaşılan yeni bir rapor, 2019-2020 senelerinde iOS ve Android işletim sistemine sahip uslu telefonların vasati kaç GB RAM kapasitesine sahip olduğunu ve değişik uslu telefon üreticilerinin mevzubahisi zaman diliminde uslu telefonlarında vasati kaç GB RAM kapasitesi sunduğunu gözler önüne seriyor.

Yukarıyadaki grafikte de görebileceğiniz gibi dünyanın en popüler işletim sistemlerinden biri olan Android işletim sistemini kullanan uslu telefonlar, 2019 senesinin başında vasati 3,6 GB RAM kapasitesi sunuyorken; 2020 senesinin sonuna geldiğimizde bu vasati 5 GB‘a yükseliyor. iOS’te ise aynı zaman diliminde ortalamalar 2,9 GB‘tan 4,5 GB‘a yükseliyor.

Hangi marka, telefonlarında vasati kaç GB RAM kullanıyor

markaların RAM kapasitesi

Yukarıyadaki grafik ise markaların sunmuş oldukları vasati RAM kapasitesini gösteriyor. Çinli uslu telefon üreticisi Huawei, 5,4 GB ile ilk sırada yer alırken; 5,3 GB ile OPPO ve 5,0 GB ile Vivo/Honor da doruktaki öteki markalar olarak dikkat topluyor. Dünyanın en çok satan uslu telefon markası olan Samsung‘un ortalaması 4,4 GB RAM iken; Apple‘ın da 3,6 GB RAM kapasitesi ortalaması bulunuyor.

Peki Android’in daha fazla RAM kapasitesine gereksinim dinlediği öğrenilmesine karşın ortalamalara bakıldığında Android-iOS farkı neden minik gözüküyor? Bunun temel sebebi, Android’in değişik segmentlerde uslu telefonlara sahipken Apple’ın sadece premium segment uslu telefonlar piyasaya sürmesi. Çünkü “iPhone rakibi” diyebileceğimiz Android telefonlara baktığımızda 12 GB’tan 18 GB’a varan RAM kapasiteleriyle karşılaşabiliyoruz.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/android-telefonlar-iostan-ne-kadar-fazla-ram-kullaniyor-h110130.html

Bir yanıt yazın