Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Snap, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Spectacles’ı Duyurdu

3 min read
Snap, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Spectacles'ı Duyurdu

Snap, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Spectacles'ı Duyurdu

Bir zamanlar en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Snapchat‘in üst firmayı olan Snap, yeni artırılmış asıllık gözlüğü Spectacles‘ı duyurdu. Herkese sarih bir biçimde satışa sunulmayacağı ifade edilen Spectacles, bunun yerine artırılmış asıllık oluşturucularına özel bir ürün olacak.

Spectacles’ın ikili 3D dalga rehberi ekranına sahip olduğunu ifade eden Snap, artırılmış asıllık gözlüğünün 26,3 derecelik görüş alanı sunduğunu ve Snap Spatial Engine uzamsal motoru tarafından desteklendiğini söylüyor. 15 milisaniyelik hareket-foton gecikmesi sunan artırılmış asıllık gözlüğü, bu sayede artırılmış asıllık arayüzünü ve nesneleri doğru bir biçimde yansıtıyor.

spectacles

Sadece 134 gram ağırlığa sahip olan Spectacles, tek şarj ile 30 dakika kullanım sunuyor. Spectacles, bilgi operasyon eforunu Qualcomm Snapdragon XR1 harekâtçıdan alırken; hem iç hem dış mekanlarda kullanım için 2000 nit tepe parlaklığı sunuyor. Ayrıca Spectacles, birden çok duyuya hitap eden bir tecrübe sunmak için 2 RGB kameraya, 4 dahili mikrofona, 2 stereo hoparlöre ve bir dokunmatik yüzeye sahip.

Spectacles, Snap’in oluşturucuların ve geliştiricilerin Snap Artırılmış Asıllık platformu üzerinde Lensler geliştirmesi ve yayımlaması emeliyle planlanmış olan masaüstü uygulaması Lens Studio ile bütün geçimli bir biçimde çalışıyor. Oluşturucular, Spectacles ile oluşturmuş oldukları lensleri asıl zamanlı olarak test edebilecekler.

spactacles 3

Snap, mevzuyla alakalı yapmış olduğu açıklamada yeni artırılmış asıllık gözlüğünü dünya çapında hudutlu rakamda lens oluşturucuya sunduklarını ifade ederken; oluşturucuların Spectacles ve Lens Studio ile “dünyayı tuval olarak kullanarak şimdiden hayallerini yaşama geçirdiklerini” belirtti.

Snap’in Spectacles için yayınladığı blog yazısı şu biçimde:

“Bugün artırılmış hakikatliği yaşama geçiren ilk gözlüğümüz olan yeni nesil Spectacles’ı sunuyoruz. Bu gözlükler oluşturucuların Lenslerini doğrudan dünyanın üzerine yerleştirmesi ve sarmalayıcı Artırılmış Asıllık aracılığıyla cümbüşü ve verimliliği kaynaştırmanın yeni yollarını keşfetmek için üretilmiş hafif sanal gerçeklik gözlükleridir.

Seneler süresince oluşturucu topluluğu arasında Spactacles’ı geliştirmek için çıktığımız bu yolculuk keşfetme, bilme ve cümbüşle dolu bir yolculuk oldu. Yinelediğimiz her düzeyi birer yapı taşı olarak kullanıp tümüyle yeni bir Artırılmış Asıllık ebadının kapısını açtık.

Spectacles satılık değildir; artırılmış asıllık oluşturucularının Lens Studio’da geliştirilmiş Artırılmış Asıllık aracılığıyla irtibat kurma, hayata ve dünyayı keşfetme şeklimizi yine açıklayacak olan artırılmış asıllık oluşturucuları içindir.”

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/snap-artirilmis-gerceklik-gozlugu-spectacles-duyurdu-h110155.html

Bir yanıt yazın