Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

PDF Dosyalarınızı Açabileceğiniz Adobe Reader Alternatifi 6 Program

6 min read

Taşınabilir Belge Formatı anlamına gelen PDF dosyaları açmak ve düzenlemek için günümüzde Adobe Reader en çok kullanılan programlardan biri. Her ne kadar en popüler PDF açma ve düzenleme aracı olsa da Adobe Reader yavaş olması, bilgisayarda yer kaplaması ve maliyeti ile kullanıcılarını alternatiflerine itiyor.

Biz de yazımızda Windows 10 için Adobe Reader’ın yerine kullanabileceğiniz uygulamalardan bahsettik. Aşağıdaki listede yer alan tüm uygulamalara hızlı bağlantıları da ekledik. Böylece ilginizi çeken uygulamalara hızlıca geçiş yapmak için bağlantıları kullanabilirsiniz.

PDF Dosyalarınızı Açabileceğiniz Adobe Reader Alternatifi 6 Program

Sumatra PDF Foxit Reader PDF X-Change STDU Viewer Nitro PDF Reader SlimPDF Reader

Bilgisayarınızın kaynaklarını oldukça az kullanan Sumatra PDF

Sumatra PDF

Sumatra, basit bir kullanıcı arayüzüne sahip ücretsiz ve açık kaynaklı bir PDF okuyucu. Bilgisayarınızın kaynaklarını elinden geldiğince az kullanan bu program 2006’da piyasaya sürüldü. Adobe Reader 105 MB’lık uygulama iken Sumatra PDF 4 MB’ın sadece biraz üzerinde.

Sumatra PDF ile ilgili en iyi şey, piyasadaki diğer benzer programların bazılarına kıyasla ne kadar hızlı olduğu. Hiçbir bekleme süresi olmadan açılan program, PDF’leri de ışık hızıyla açıyor. Her ne kadar bazı rakiplerine kıyasla özelliklerde biraz yetersiz olsa da kullanıcıların sayfalarda hızlı ve verimli bir şekilde gezinmesine yardımcı olmak için çok sayıda klavye kısayolu ile birlikte geliyor. Sumatra, sadece PDF değil aynı zamanda ePub, Mobi, XPS, CHM, DjVu, CBZ ve CBR gibi çeşitli dosya formatlarını da okuyabilen eksiksiz bir e-kitap okuyucu.

Sumatra PDF’i buradan indirebilirsiniz.

Adobe Reader’a üst düzey bir alternatif Foxit Reader

Foxit Reader

Foxit Reader, Adobe Reader’a bir başka üst düzey alternatif ve Sumatra PDF’de bulunmayan birçok özellik ile birlikte geliyor. Foxit Reader yalnızda PDF belgelerini açmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanıcıların PDF belgelerini düzenlemelerine de izin veriyor. Bu özelliği de Foxit Reader’ı onu ücretsiz rakiplerinin çoğundan farklı kılıyor. Program aynı zamanda kullanıcıları PDF belgelerindeki kötü niyetli bağlantılardan koruyan ve JavaScript entegrasyonu üzerinde kontrol sağlayan bir Güvenli Okuma Modu da sunuyor.

İndirmesi ve kullanması ücretsiz olan program, özelliklerini geliştirmek için eklentileri de destekliyor. Her ne kadar Sumatra PDF kadar hafif veya hızlı olmasa da Foxit, sahip olduğu özellikler ile kendini diğer alternatiflerden ayırıyor.

Foxit Reader’ı buradan indirebilirsiniz.

Premium sürümü de bulunan PDF X-Change

PDF X-Change

PDF Exchange Editor, Adobe Reader yerine gelebilecek bir başka mükemmel alternatif. Temel versiyonu ücretsiz olan program, ücretli sürümlerle premium özellikler de sunuyor. PDF Exchange Editor, PDF dosyaları açmak ve sayfalarını düzenlemekle kalmıyor, aynı zamanda OCR adı verilen herhangi bir basılı belgeyi taramanıza ve metni PDF olarak kaydetmenize olanak tanıyan bir özellik ile birlikte geliyor.

PDF Exchange Editor ayrıca 256-bit AES şifreleme, sayfa işaretleme ve metin çıkarma desteği sunarken, kullanıcıların kaydetmeden önce dosyalarına özel işaretler eklemelerine de olanak tanıyor. Programın olumsuz tarafı ise ücretsiz sürümünün, kullanıcılarının sıfırdan bir PDF belgesi oluşturmasına izin vermemesi.

PDF X-Change’i buradan indirebilirsiniz.

PDF okuyucudan çok daha fazlası olan STDU Viewer

STDU Viewer

Science and Technical Documentation Utility (STDU) Viewer, 2.5MB’lık küçük bir indirme olarak gelen ve PDF’den TIFF’e ve JPEG’den GIF’e kadar çok çeşitli dosya formatlarını destekleyen bir belge ve resim görüntüleyici. Tüm bu popüler formatlara ek olarak ayrıca DjVu, XPS, JBIG2, FB2, TXT, e-kitaplar (ePub ve Mobi), çizgi roman arşivleri (CBR ve CBZ), TCR gibi bir dizi dosya türünü de açabiliyor. STDU belgelerin yanı sıra BMP, PCX, PNG, WMF, EMF ve PSD görsel formatlarını da destekliyor.

Program sekmeli bir arayüze sahip ve küçük resim görünümü, sayfayı döndürme, metin katmanına göre arama vb. dahil olmak üzere ücretsiz bir belge görüntüleyiciden beklediğiniz hemen hemen tüm özelliklerle birlikte geliyor.

Ayrıca bir sayfayı (veya sayfanın bir bölümünü) görüntü olarak dışa aktarabilir ve belgede kendi yer imlerinizi oluşturabilirsiniz. STDU Viewer, ticari olmayan veya eğitim amaçlı kullanım için ücretsizdir, ancak ticari amaçlarla kullanabilmek için ödeme yapmanız gerekiyor.

STDU Viewer’ı buradan izleyebilirsiniz.

Sürükle bırak desteği ile Nitro PDF Reader

Nitro PDF Reader

Nitro PDF Reader, PDF X-Change’in aksine, kullanıcıların sıfırdan PDF dosyaları oluşturmasına olanak tanıyan tam özellikli bir PDF görüntüleyici. Foxit Reader gibi, MS Office’i andıran ve kullanıcıların açtığınız belgelere açıklama eklemesine, vurgulamasına ve yapışkan notlar eklemesine izin veren bir arayüz ile birlikte geliyor.

Programın benzersiz özelliklerinden biri, kullanıcıların iki farklı PDF dosyasını yan yana karşılaştırmasına olanak tanıyan bölünmüş ekran görünümü. Program ayrıca sürükle ve bırak desteğiyle birlikte geliyor ve kullanıcıların Nitro masaüstü simgesindeki herhangi bir belgeyi basitçe sürükleyerek yeni PDF dosyasını hızla oluşturmalarına olanak tanıyor.

Nitro PDF Reader’ı buradan indirebilirsiniz.

Windows 10 için en küçük PDF okuyucu: SlimPDF Reader

SlimPDF Reader

Adından da anlaşılacağı gibi SlimPDF Reader, masaüstü Windows için kullanılabilen küçük bir PDF okuyucu. Program sadece 1,4 MB‘lık bir alana ihtiyaç duyuyor ve bu özelliği SlimPDF Reader’ı bildiğimiz aktif olarak geliştirilmiş en küçük PDF görüntüleyici yapıyor.

Sumatra PDF gibi, SlimPDF Reader da minimalist bir arayüze sahip ve çoğunlukla reklamı yapıldığı gibi çalışıyor. 

Elbette, 1,4 MB’lık bu Adobe Reader gibi programların sunduğu özelliklerden bazılarını sunmuyor, ancak yine de tüm amacı size en düşük alana ihtiyaç duyan temel bir PDF okuyucu sunmak olan SlimPDF Reader bunu oldukça başarılı bir şekilde yapıyor.

SlimPDF Reader’ı buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/adobe-reader-alternatifi-programlar-h111459.html

Bir yanıt yazın