Eylül 19, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Apple, Tablet Satışlarında Açık Ara Farkla Lider Oldu: İkinci ve Üçüncünün Toplamından Daha Fazla Sattı

2 min read
Apple, Tablet Satışlarında Açık Ara Farkla Lider Oldu: İkinci ve Üçüncünün Toplamından Daha Fazla Sattı

Apple, Tablet Satışlarında Açık Ara Farkla Lider Oldu: İkinci ve Üçüncünün Toplamından Daha Fazla Sattı

Kullanıcılarına her platform için ayrı bir işletim sistemi sunan ve bunları en iyi şekilde optimize eden Apple, Android cihazlar karşısında sağlam bir yer edinmiş durumda. Kullanıcılarından da oldukça iyi geri dönüşler alan şirketin 2021’in ikinci çeyreğinde elde etti gelir açıklandı.

Diğer ürünlerinin yanında özellikle tablet alanında liderliğini kanıtlayan Apple, Amazon ve Samsung’un toplamından bile daha fazla tablet satmayı başardı. Bu verilere göre, iPad’e rakip olan birçok tablet piyasaya sürülse de iPad modelleri hala liderliğini koruyor. İşte detaylar:

Apple, iPad modelleri üzerinden 7,4 milyar dolar kazandı:

iPad modelleri

Verilere göre Apple, 2021’in ikinci çeyreğinde 12,9 milyon adet tablet sattı. Samsung ve Amazon’un toplamda sattığı tablet miktarı ise 12,3 milyon. Bu verilere göre Android tarafında her ne kadar Samsung lider olsa da genel olarak bakıldığında tablet pazarında liderliği elinde tutan şirket Apple

Apple, gerçekleştirdiği bu satışlardan tamı tamına 7,4 milyar dolar (yaklaşık 62,5 milyar TL) elde etti. Geçen yılla karşılaştıracak olursak Apple, 6,6 milyar dolar miktarında büyüme gerçekleştirmiş durumda.

Apple iPad

iPad modellerinin bu başarısının büyük bir kısmı, sundukları tutarlı kullanıcı deneyiminden kaynaklanıyor. Kendi işletim sistemine göre uygulamalarını optimize eden Apple, donanım anlamında da güçlü cihazlar ortaya koyuyor.

Bunun yanında tablet alanında geniş bir yelpazeye sahip olan Apple, fiyat sebebiyle giriş seviyesindeki kullanıcılara erişemediğinden Android cihazlar bu alanda daha çok satış gerçekleştiriyor.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/apple-2021-ikinci-ceyrek-tablet-satisinda-lider-oldu-h112993.html

Bir yanıt yazın