Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Tokaç’la ilgili soruşturma sürüyor ama ’emir büyük’ yerden!

2 min read
Tokaç'la ilgili soruşturma sürüyor ama 'emir büyük' yerden!

Tokaç'la ilgili soruşturma sürüyor ama 'emir büyük' yerden!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle görevden alınan eski Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç’ın Haliç Üniversitesi Konservatuar Müdürü görevine geleceği, karara itiraz eden akademisyenlerin üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Naci Topsakal’dan “Emir büyük yerden” cevabı aldığı öğrenildi

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile görevden alınan ve hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ soruşturması başlatıldığı ileri sürülen Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Eski Genel Müdürü Murat Salim Tokaç’ın Haliç Üniversitesi Konservatuar Müdürü görevine geleceği iddia edildi.

Karar’dan Saliha Sultan’ın haberine göre, geçen hafta istifa eden Dr. Güldeniz Ekmen’den boşalan göreve Tokaç’ın geleceği haberi üniversitenin akademik kadrosunda rahatsızlık yarattı.

Tokaç’ın Cumhurbaşkanı kararnamesi ile görevden alındığı, eğitimci kimliği bulunmadığı ve hakkındaki soruşturma iddiası gerekçesiyle karara itiraz eden akademisyenlerin Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Naci Topsakal’dan “Emir büyük yerden” cevabı aldığı öğrenildi.

Topsakal’ın eleştiriler karşısında yeni bir danışma kurulu kurularak Tokaç’ın ‘tek başına karar almasının önüne geçileceğini’ söylediği gelen bilgiler arasında. Tokaç, Mart 2021’de KARAR’ın gündeme getirdiği ve kamuoyunda büyük yankı bulan Kültür Bakanlığı’na bağlı korolardan ‘Türk’ isminin çıkarılmasını içeren düzenlemesine gelen tepkilerin ardından 1 Mayıs 2021’de görevden alınmıştı. Tokaç, bu dönemde yaptığı düzenlemeye koro şeflerinden gelen “Bize danışılmadı” itirazlarına “İstişarelerden sonuç çıkmıyor” cevabını vermişti.

Tokaç’ın Haliç Üniversitesi Konservatuar Müdürü görevine getirilmesi için üniversitenin öncelikle Resmi Gazete’de ilana çıkması bekleniyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Tokac-la-ilgili-sorusturma-suruyor-ama-emir-buyuk-yerden/253671

Bir yanıt yazın