Eylül 19, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Belediyelere ‘gri pasaport’ soruşturması genişletildi

2 min read
Belediyelere gri pasaport soruşturması genişletildi

Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nin derneklerle çevre hassaslığını geliştirme konulu ortak projeler yaparak kamu görevlisi olmayan bireylerin hizmet pasaportu almalarını sağladığı ve Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün geri dönmediği iddia edilmişti. İçişleri Bakanlığı iddialarla alakalı soruşturma başlatıldığını ve müfettiş vazifelendirildiğini duyurmuştu. Soruşturma kapsamı içinde, alakalı vali yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ve 2 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldı.

6 belediyeye daha soruşturma

İçişleri Bakanlığı’nca belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan bireylere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına yönelik, 12 Mart tarihinde başlatılan soruşturma genişletildi.

Bu bağlamda, Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç, Ordu Korgan belediyelerince “dans (folklor) gösterisi”, “kültür turu”, “gençlik programları” adı altında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği protokolü düzenlenerek, yurt dışına bireyler gönderildiği tespit edildi.

Söz konusu olaylarla alakalı müfettiş görevlendirilerek, soruşturma başlatıldı.

Belediyelere imkan sağlayan mevzuatın suistimalinin önlenmesi maksadıyla önlemleri arttırıcı yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, mahalli idarelerce yurtdışına görevlendirilen kamu personeli olmayan bireylere hizmet damgalı pasaport düzenlenmesi uygulaması geçici olarak durdurulmuştu.

Bir yanıt yazın