Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

watchOS 7.4 Yayınlandı: Apple Watch Artık iPhone’ların Kilidini Açabiliyor

2 min read
watchOS 7.4 Yayınlandı: Apple Watch Artık iPhone'ların Kilidini Açabiliyor

watchOS 7.4 Yayınlandı: Apple Watch Artık iPhone'ların Kilidini Açabiliyor

Değişik kategorilerdeki mahsuller için peş peşe aktüellemeler yayınlayan Apple, iOS 14.5 ve macOS 11.3 ile beraber uslu saati Apple Watch için de watchOS 7.4 aktüellemesini yayınladı. Yeni watchOS 7.4 aktüellemesinin en dikkat toplayan özellikleri Apple Watch ile iPhone kilidi açma ve Fitness+ için AirPlay 2 yardımı oldu.

iPhone X ve sonrasında duyurulan tüm iPhone modellerinde iPhone SE 2020 hariç var olan Truedepth kamera ve FaceID teknolojisi, kullanıcıların suratını üç ebatlı tarayarak üst seviye bir güvenlik sunuyor. Ancak özellikle COVID-19 salgını patlak verdiğinden bu yana sıklıkla kullandığımız maskeler FaceID’nın doğru bir biçimde çalışmasını yasaklıyor.

iPhone artık Apple Watch ile ekran kilidini açabiliyor

apple watch iphone

Yeni Apple Watch ile iPhone kilidi açma özelliği, iPhone kullanıcılarının maske taktıkları sırada iPhone’larının ekran kilidini açmak için maskelerini çıkarmak yerine Apple Watch’larını kullanmalarını muhtemel kılıyor. Ancak mevzubahisi özelliği kullanabilmeniz için iPhone’unuzun iOS 14.5‘e, Apple Watch’unuzun da watchOS 7.4‘e aktüellenmiş olması gerekiyor.

Apple Watch ile iPhone kilidini açma özelliğini faalleştirmek için iPhone’un Ayarlar menüsündeki FaceID ve Şifre alt menüsüne gitmeniz ve alakalı alternatifi faalleştirmeniz gerekiyor. Ayrıca iPhone’unuzu eşleştireceğiniz Apple Watch’un şifre gözetmesine sahip olması da zorunluluklardan biri. iPhone, Apple Watch ile ekran kilidi her açıldığında uslu saate bir bildirim yollayacak ve bir titreşimli geri bildirim sağlayacak.

Fitness+, AirPlay 2 ile rastgele bir ekrana yansıtılabilecek

fitness+ airplay 2

Apple, watchOS 7.4 ile beraber yeni azalık hizmeti Fitness+ için de yeni bir özellik yayınladı. Fitness+ için AirPlay 2 yardımı getiren Apple, bu sayede kullanıcıların Fitness+ ekran görüntüsünü eş zamanlı olarak geçimli uslu TV’lere ya da öbür görüntü aygıtlarına aktarmayı muhtemel kılıyor. 

watchOS 7.4 ile aktüellenen Apple Watch, 200’den fazla yeni emoji, zannedilen müziği değiştirme alternatifi gibi iOS 14.5 ile beraber gelen pek çok yeni özelliği de destekliyor. Uslu saatinizi watchOS’un son versiyonuna aktüellemek için iPhone’unuzdaki Apple Watch uygulamasını kullanabilirsiniz.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/watchos-7-4-yayinlandi-h109183.html

Bir yanıt yazın