Eylül 19, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Twitter’ın Pandemiyi Yönetemediği Gerekçesiyle Hindistan Hükümetini Eleştiren Paylaşımları Engellediği Ortaya Çıktı

2 min read
Twitter'ın Pandemiyi Yönetemediği Gerekçesiyle Hindistan Hükümetini Eleştiren Paylaşımları Engellediği Ortaya Çıktı

Twitter'ın Pandemiyi Yönetemediği Gerekçesiyle Hindistan Hükümetini Eleştiren Paylaşımları Engellediği Ortaya Çıktı

Hindistan, koronavirüs salgınında oldukça kritik bir yarıyıldan geçiyor. Ülkede günlük olay rakamları 400 bine katlanmışken son bir günde 2 bin 767 şahsın koronavirüs nedeniyle yaşamını kaybettiği bildirildi ve sayılar devamlı çoğalıyor. Ülkede sıhhat sistemi çökmüş gidişatta ve oksijen eksikliği var. Bu nedenle pek çok hastaya otomobillerde oksijen veriliyor, rehabilitasyon olması gereken hastalar sağlık kurumulara alınamıyor.

Bu üzücü sayılar takribî altı hafta evvel rahatlatılan önlemler sonrası çoğalışa geçti ve ülkenin sıhhat bakanı ‘pandemide son perdede’ olduklarını açıkladı. Ancak bunun ardından olay rakamları sekiz, vefat rakamları ise takribî 10 kat arkasıydı. Tüm bunlar yaşanırken bir yandan da ülkenin başbakanı Narendra Modi tercih mitingleri tertip etti ve ülkede değişik kesimlerden pek çok şahıs bu sorumsuzca davranışı nedeniyle Modi’yi tenkit eten tweetler atmaya başladı. Ancak Twitter’ın, ülkenin bir bakanının, Hindistan Parlementosu muhalefet azalarının, gazetecilerin ve muhtelif kullanıcıların da bulunduğu bir grubun tweetlerini Hindistan hükümetinden gelen bir direktif sonrası yasakladığı ortaya çıktı.

‘Bizim siyasetlerimize ters değil ama Hindistan kanunlarına ters’:

Hindistan koronavirüs

Atılan ve yasaklanan tweetlerin tamamı, Modi’yi ülkesi pandemiyle savaşırken ve hadiseler her geçen gün çoğalırken mitingler yapmakla vee pandemiyi idareyememekle yargılıyordu. Mevzuya ait açıklama yapan Twitter, mevzubahisi tweetlerin kendi siyasetlerine ters olmadığını ancak Hindistan’ın 2000 tarihli ‘Enformasyon Teknolojisi’ kanununa ters olduğu bahanesi ile gelen arzı cevaplamak ve paylaşımları yasaklamak gidişatında olduklarını ifade etti. 

Paylaşımlara dünyanın öbür tüm bölgelerinden ulaşım sağlanabiliyor ancak Hindistan’daki kullanıcılar yasaklandığı için bu paylaşımları göremiyor. Twitter’ın bu saldırısı, uslara ister istemez tüm hükümetlerin kendi kanunları çerçevesinde sosyal medya platformlarında da diledikleri gibi sansür uygulayabilmeleri senaryolarını getiriyor.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/twitter-hindistan-tweetler-engellendi-h109116.html

Bir yanıt yazın