Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Thodex Vurgununun Gerçek Miktarının Peşine Düşüldü: 2 Milyar Dolar İddiasının Çok Altında

2 min read
Thodex Vurgununun Gerçek Miktarının Peşine Düşüldü: 2 Milyar Dolar İddiasının Çok Altında

Thodex Vurgununun Gerçek Miktarının Peşine Düşüldü: 2 Milyar Dolar İddiasının Çok Altında

Geçtiğimiz günlerde kripto para borsası Thodex kullanıcıları, platformun kullanılamadığı mevzusunda şikayetler bildirmeye başlamıştı. Bunları takiben Thodex, bir açıklama paylaşarak ‘operasyonların durdurulup devi sürecinin bitirileceğini’ belirtmişti. Fakat bunun ardından Thodex CEO’sunun sosyal medya hesaplarını kapattığı görüldü. Üstelik CEO, bir ölçü parayla Türkiye’den de kaçmıştı.

CEO Faruk Fatih Özer’in bütün olarak ne kadar parayla kaçtığı kesin olarak öğrenilmese de bir hayli kuruluş bunu ‘2 milyar dolar’ olarak aktardı. Bu da Özer’in Thodex üzerinden yaptığı vurgunu Türkiye tarihinin en büyük dolandırıcılık vakayı yapıyordu. Bugünse Twitter’da kripto para sektörünün içinde olan birkaç kullanıcı, Thodex vurgununun reel meblağı üzerinde araştırma yaptı.

Thodex’in cüzdanları incelendi:

thodex

thodex

Takribî 3 gün evvel Thodex’e ait cüzdanları analize başlayan takım, daha sonra tüm Thodex kullanıcılarından yaptıkları operasyonlara dair ayrıntıları istedi. Takım, ilk olarak ERC20 üzerindeki cüzdanları araştırdı ve USDT, MKR, BAT, LINK, HOT, USDC ve ETH üniteleriyle son 3 ayda toplamda 11,5 milyon dolar yüklü çıkış olduğunu gördü.

thodex

Yaptıkları operasyonları takıma aktaran Thodex kullanıcılarının da desteğiyle TRC20 ve EOS ağı da incelendi ve bu ağlarda TRX, BTT, USDT ve EOS üniteleriyle 53,2 milyon dolar çıkış yapıldığı anlaşıldı. Toplam ölçü, 64,7 milyon dolara yükseldi. XLM ve XRP birimlerinin de araştırmasıyla bu ünitelerden de 5 milyon dolar çıkış yapıldığı görüldü ve ölçü 69,7 milyon dolar oldu.

thodex

thodex

Takip edilen cüzdanların listesi

İşin en güç kısmıysa Bitcoin üzerinden yapılan çıkışları takip etmekti. Cüzdanlardan çıkarılan BTC, ağda takip edilmesi güç olduğundan dolayı reel ölçüyü saklıyordu. Fakat ağdaki hareketlerden yola çıkan takım, varsayımı 1.000 BTC’nin, başka bir deyişle 55 milyon dolara yakın bir paranın çıkarıldığını ortaya koydu. Takım, takibini yaptığı tüm cüzdanları da herkese sarih bir biçimde paylaştı ve toplam ölçüyü ortaya koydu. Ölçü, 2 milyar doların yanından dahi geçmeyecek bir ölçüydü: 150 milyon dolar.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/thodex-vurgunu-miktari-2-milyar-dolara-yakin-degil-h109105.html

Bir yanıt yazın