Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

‘Gözümüz Korktu’ Diyen Doç. Dr. Savaşçı, Hindistan Mutasyonunun Semptomlarını Açıkladı

4 min read
'Gözümüz Korktu' Diyen Doç. Dr. Savaşçı, Hindistan Mutasyonunun Semptomlarını Açıkladı

'Gözümüz Korktu' Diyen Doç. Dr. Savaşçı, Hindistan Mutasyonunun Semptomlarını Açıkladı

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklama ile Türkiye’de de 5 bireyde Salla-COV-2 virüsünün Hindistan değişiniminin görüldüğünü açıklamıştı. Yurttaşlarda kaygıya neden olan bu açıklamadan kısa vakit sonra Sıhhat Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Sağlık Kurumu Enfeksiyon Hastalıkları ve Muayenehane Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüsün Hindistan mutantının semptomları hakkında bilgiler paylaştı.

Salgının Hindistan’daki vahim vaziyetinden bahseden ve bazı şahıslarda çift değişinime tesadüfüldüğünü ifade eden  Doç. Dr. Savaşçı, “Çift değişinimin bizim için en korkutucu güzergahı; bizim bağışıklık sistemimizden, korunma hücrelerimizden, gözetici antikorlarımızdan kaçabilme marifetine sahip olması. Bu olay bizim için hüsran ile sonuçlandı. 17 ülkeye dağılmış vaziyette. Çift değişinim olduğu için dikensi çıkıntılar ve hücrenin korunma sisteminden kaçtığı için bizi kaygıya sevk ediyor. İyi büyümeler de var. Uğur öğretmenimiz Biontech aşısının Hindistan değişiniminden etkilenmediğini belirtti. Şu an en büyük silahımız aşı” ifadelerini kullandı.

Hindistan değişinimi, bedenin korunma hücrelerinden kaçabiliyor

sağlık çalışanı

Hindistan değişinimi ile alakalı bilgi alabilmek için Hint bilim insanları ile görüşmeler yaptığını belirten Doç. Dr. Savaşçı, “Hindistan’daki bilim insanları çok ağır semptomların olduğunu, değişik değişinimlere göre daha bulaşıcı ve daha öldürücü olduğunun tespit edildiğini belirtti. Bizim gözümüz korktu sarihçesi. Hindistan değişiniminin değişik mutantlardan farkı, bedenin korunma hücrelerinden kaçabilme marifetine kavuşması. Şu anda biz reelinde tam olaylara değişinim çalışmıyoruz, belki daha çok değişinim çalışılırsa Hindistan değişinimi daha çok karşımıza çıkabilir. Hindistan değişiniminde çok mukavemetli bir ateş, ishal tablosu ve solunum yetmezliği daha ön tasarıda. Bunun için Hindistan’da oksijen kaynakları tükenmiş gidişatta” biçiminde konuştu.

Doç. Dr. Ümit Savaşçı’nın açıklamalarına göre COVID-19 Hindistan değişiniminin semptomları şu biçimde;

Ateş İshal Solunum yetmezliği

2 ay sonra hadise patlaması yaşanabilir

sars-cov-2

Virüsün Hindistan değişiniminin şimdiden 17 ülkeye dağıldığını ifade eden Doç. Dr. Savaşçı, “Hindistan mutantının korunma hücrelerimizden kaçabilme kabiliyetinin olduğunun gösterilmesi sebebiyle ülkemizde de 2 ay sonra şayet aşılanmada da yeteri temini sağlayamazsak tekerrür bir hadise patlaması ile karşı karşıya kalabiliriz, Hindistan mutantı dağılırsa. Bu surattan özellikle uçuşlar, hudutlar, temas vakasını sıfıra indirmemiz gerekli. Ulusumuz da hadiseler eksildikçe tembelliğe kapılmamalı” dedi.

17 günlük bütün kapanma sürecini “tatil fırsatı” olarak görüp tatil beldelerine akın edenlerle alakalı da konuşan Doç. Dr. Savaşçı, temasların devam etmesi halinde ciddi sıhhat meselelerinin kapıda olduğunu ifade ederken açıklamalarını şu biçimde bitirdi:

“Bizim ülkemizde rakamlar düştü; ama istenilen rakama düşmedi. Yurttaşlarımız ne yazık ki kapanma sürecini yanlış kavradı. Bunu bir tatil fırsatına dönüştürmeye başladı insanlarımız. Büyük kentlerden, sahil kentlerine bir göç başladı. Özellikle uçak yolculuğunda çok büyük tehlike altındalar. Kendi taşıtları ile giderken de kesinlikle mola yerlerinde yoğunluk olduğu için yeniden büyük tehlike altındalar. Bunun yanında en büyük kasvetimiz reelinde gittikleri yerlerdeki sıhhat olanaklarının yeteri seviyede olmayacağıdır. Gittikleri yerlerde de temasa devam ederlerse koronavirüse tutulurlarsa çok ciddi sıhhat kasvetleri ile karşılaşabilirler.”

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/covid-19-hindistan-mutasyonunun-semptomlari-aciklandi-h109307.html

Bir yanıt yazın