Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Windows 10’a Bluetooth Kulaklıkların Ses Kalitesini Artıracak AAC Desteği Geliyor

3 min read
Windows 10'a Bluetooth Kulaklıkların Ses Kalitesini Artıracak AAC Desteği Geliyor

Windows 10'a Bluetooth Kulaklıkların Ses Kalitesini Artıracak AAC Desteği Geliyor

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Microsoft, dileyen Windows 10 kullanıcılarının dahil olduğu “Insider” adlı test programındaki Windows 10 sürümüne aktüelledi. Bu aktüellemeyle beraber Windows 10’un versiyonu “Build 21370“e yükselirken kullanıcılara sunulacak ehemmiyetli bir özellik de gün suratına çıkmış gidişatta. Tüm Windows 10 kullanıcıları, az sonra bahsedeceğimiz yeni özelliği yakın bir gelecekte kullanmaya başlayacak gibi görünüyor.

Windows 10 Build 21370’te yer alan yenilik, bilgisayarlarında Bluetooth kulaklık kullanan harcayıcıları ilgilendiriyor. Buna göre Windows Insider kullanıcılar, artık Windows 10’da kullandıkları kablosuz kulaklıklarında “AAC” kodek bileşenini de kullanabilecekler. Bu da pek çok kullanıcı için, daha nitelikli ses anlamına geliyor.

Özellikle de Apple markalı kulaklıklar, bu özellikten kısmetini alacak

Windows 10 AAC Bluetooth

Kablosuz kulaklık imali yapan Apple gibi firmaların azımsanamayacak bir kısmı, kullanıcıya yüksek ses niteliği sunabilmek için AAC takviyeyi sunuyordu. Ancak bu özellik Windows 10’da yer almıyor, bu da kablosuz kulaklıkların performansını etkiliyordu. İşte yeni aktüellemeyle bu vaziyet vaziyet tarih olacak. Bu arada, AAC dayanağının SBC ve AptX yardımına rastgele bir tesirinin olmadığını söylemek gerekiyor. Başka Bir Deyişle SBC ve AptX kodeklerini kullanan kablosuz kulaklık, yüksek ses niteliği sunmaya devam edecekler.

Bu arada, Windows 10 Build 21370 versiyonunun getirdiği tek yeni AAC kodek bileşeni değil. Kullanıcılar, bugüne dek kablosuz kulaklıklarıyla video konferans uygulamalarını kullanmak istediklerinde, saklı semboller kısmında iki değişik kulaklık alternatifi görüyorlardı. İşin ilginç tarafı bunlardan bir tanesi medya seslerinde değişiği ise video konferans uygulamalarında kullanılabiliyordu. İşte yakın bir gelecekte kullanıma sunulacak yeni bir Windows 10 kararlı versiyon aktüellemesi, bu iki kulaklık alternatifini birleştirecek. Kullanıcılar bu özelliği şöyle görüntüleyecekler;

Windows 10

Microsoft, kullanıma sunduğu Windows Insider versiyonunun fotoğrafı çıkış tarihi ile alakalı bir açıklama yapmadı. Ancak son versiyonu test eden meraklı kullanıcılar, en azından bahsettiğimiz özelliklerle alakalı rastgele bir meseleyle karşılaşmadılar. Bu da her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu, bu özelliklerin yakın bir gelecekte kullanıma sunulacağını gözler önüne seriyor..

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/windows-10-bluetooth-kulaklik-ses-kalitesini-artiracak-aac-destegi-h109306.html

Bir yanıt yazın