Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Sputnik V Aşısının Türkiye’de Kullanımı İçin “Acil Kullanım Onayı” Verildi

2 min read
Sputnik V Aşısının Türkiye'de Kullanımı İçin "Acil Kullanım Onayı" Verildi

Sputnik V Aşısının Türkiye'de Kullanımı İçin "Acil Kullanım Onayı" Verildi

Son bir senemizi sanki tutsak alan COVID-19 salgınına karşı en büyük umut olan aşılarla alakalı yeni bir büyüme yaşandı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Makine Müesseseyi, Rusya tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı Sputnik V için acil kullanım onayı verildiğini açıkladı.

Kısa zaman evvel Türk ilaç işletmeyi VisСoran tarafından Türkiye’de de imalinin reelleştirileceği açıklanan Sputnik V aşısı için acil kullanım onayının verildiği hem Türkiye İlaç ve Tıbbi Makine Müesseseyi tarafından fotoğrafı web sitesinin yayımlanan bir ilan ile hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından paylaşılan bir tweet ile duyuruldu.

sputnik v acil kullanım onayı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Makine Müesseseyi, Sputnik V aşısı için acil kullanım onayı verildiğini şu açıklama ile duyurdu:

“Dünya Sağlık Teşkilatı ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından bulaşıcı hastalıklar kapsamında kabul edilen COVID-19 pandemisi ile gayret kapsamında kullanılması tasarlanan ve kamuoyunda “Sputnik V” olarak öğrenilen “Gam-COVID-Vac Kombine Vektör Aşı, I.M. Enjeksiyonluk Çözelti, Komponent I-0,5 mL/doz + Komponent II-0,5 mL/doz” adlı aşı, ulusa süratli ulaşımının sağlanması için “Acil Kullanım Onayı” kapsamında değerlendirilmiştir.

Bilimsel değerlendirmeler neticesinde, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Makine Müessesesince alakalı aşı için Acil Kullanım Onayı verilmiştir.

Kamuoyuna hürmetle duyurulur.”

fahrettin koca tweet

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise mevzuyla alakalı olarak paylaşmış olduğu tweette, “Türkiye İlaç ve Tıbbi Makine Müessesemiz yaptığı analiz ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/sputnik-v-asisi-icin-acil-kullanim-onayi-verildi-h109318.html

Bir yanıt yazın