Eylül 19, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

YouTube’a Belirli Bir Saniye İçin Geçerli Yorum Yapma Özelliği Geliyor

3 min read
YouTube'a Belirli Bir Saniye İçin Geçerli Yorum Yapma Özelliği Geliyor

YouTube'a Belirli Bir Saniye İçin Geçerli Yorum Yapma Özelliği Geliyor

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Google, dünyanın en popüler çevrimiçi video uygulaması YouTube‘un Android ve iOS versiyonlarında yeni bir özelliği test etmeye başladı. Video izlerken yorum okumaktan da beğenen kullanıcıların alakasını sürükleyecek bu özellik, bir video ile alakalı en ehemmiyetli yerin kaçıncı saniye olduğunun anlaşılmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Google’ın test etmeye başladığı bu özellik reelinde, SoundCloud adlı müzik platformu kullanan harcayıcılar tarafından yakından öğreniliyor. Öyle ki bir kullanıcı, SoundCloud’daki bir şarkının muhakkak bir saniyesine yorum ilave edip, bunu herkese sarih olarak paylaşabiliyordu. İşte YouTube’un yanaşan özelliği de bütün olarak bu emele hizmet ediyor. İzlediği bir videonun muhakkak bir saniyesi için yorum yapacak kullanıcı, diğer kullanıcılara o saniyede ne olduğuna dair bilgi vermiş olacak.

YouTube’un yeni özelliği, kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test ediliyor

YouTube

YouTube’un yanaşmakta olan yeni özelliği, şu an için çok kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test ediliyor. Hatta bu kullanıcı kitlesi o kadar kısıtlı ki özellikle alakalı bir ekran görüntüsü dahi elde edilemedi. Özelliği sadece bir kere görebildiklerini söyleyen Android Police takımı, bu özelliği gösterebilmek için kurulumlanmış bir görüntü oluşturmuşlar. Buna göre özelliğin temsili gösteriminin şöyle olduğunu söyleyebiliriz;

YouTube

Android Police’in yaptığı tespitlere göre test safhasında olan bu özelliğe, yorum filtreleri üzerinden erişilebiliyor. Mevcut şartlarda yorumları ilave edilme tarihi ya da popülerliğine göre sıralayabilen kullanıcılar, bu özelliğin yayınlanmasıyla beraber zaman çizgisine göre ilave edilen yorumları görüntüleyebilecekler. Misalin yukarıyadaki temsili görüntüde bir kullanıcı, 3:42’de patlama hatıranın olduğunu yorum olarak belirtmiş. Arka tasarıya baktığımızda da o patlamanın olduğunu rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Google, YouTube’da test edilen özellikle alakalı fotoğrafı bir açıklama yapmadı. Başka Bir Deyişle bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı, mobil versiyonlarla mı hudutlu olacağı yoksa web versiyona da mi geleceği, şu an için öğrenilmiyor. Ancak bu özelliğin pek çok kullanıcı için değişik bir tecrübe sunacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/youtube-saniyelik-yorum-yapma-ozelligi-h109320.html

Bir yanıt yazın