Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Getir, En Az 7 milyar Dolar Değerleme ile Yeni Yatırım Arayışına Girdi

3 min read
Getir, En Az 7 milyar Dolar Değerleme ile Yeni Yatırım Arayışına Girdi

Getir, En Az 7 milyar Dolar Değerleme ile Yeni Yatırım Arayışına Girdi

Bloomberg’e konuşan bir kaynağa göre Türkiye merkezli kurye hizmeti Getir, en az 7 milyar dolar değerleme ile yatırım arayışına girdi. Mart ayında Seqouia Capital ve Tiger Evrensel’den 300 milyon dolar fon sağlayan Getir’in kıymetlemesi 2,6 milyar dolar seviyesine gelmişti.

Kaynakların aktardığına göre işletme, en az 500 milyon dolarlık ilave yatırım sürüklemeyi hedefliyor. İşletmenin gelecek finansman ile Amerika Birleşik Devletleri pazarında gelişmek istediğini belirten kaynaklar, görüşmelerin gelecek ay bitirilebileceğini ve iki sene sonra işletmenin New York Borsası’nda ulusa açılmasının tasarlandığını belirtti.

Koronavirüs pandemisinde çoğalan arz Getir gibi süratli teslim şirketlerine olan arzı bir hayli artırmıştı. Londra ile harekâtlarını Türkiye dışında da genişletmeye devam eden işletme, senenin ikinci yarısında Brezilya pazarına girmeyi hedefliyor.

Getir’in suni zihni hangi ülkede ne satıldığını 1 ay içinde tanımlıyor:

Getir Kurucusu Nazım Salur Getir’in Türkiye dışında da faaliyete geçmesine dair son büyümeleri ve yeni finansman tasarılamalarını geçtiğimiz günlerde Bloomberg HT’ye anlatmıştı. Bu sene en az 3 ülkede daha faaliyete geçeceklerini söyleyen Salur, yakında açıklayacakları şehrin Avrupa’da olduğunu da belirtmişti. Getir Kurucusu, ulusa talep noktasında ise kısa vadede böyle bir tasarılarının olmadığının altını çizmişti.

Salur ayrıca “Bizim burada oluşturduğumuz suni zihin sistemleri gittiğimiz her ülkede çalışıyor. İngiltere veya Almanya’dan misal verelim; orada neyin satıldığını benim öğrenmeme gerek yok. Sisteme mahsulü koyuyoruz ve 1 ay içinde neyin satılıp satılmadığına dair mahsulleri listeleriz. Satılmayanları listeden çıkarırız ve arama yapılan bizde olmayan yeni şeyleri koyarız. 1 ay sonra o ülkedeki yelpaze kendiliğinden oturur” demişti.

2021 senesinde en az 3 ülkede daha dağılma maksadı olan Getir’in yakın zamanda Avrupa’da olacağı söyleniyor. Kazandığınız parayı biriktirip işi geliştirmeyi beklerseniz 10 – 20 sene geçeceğini belirten Salur, gizeme dışı kaynak arayışlarının işletmeler için süratli gelişmenin önünü açabileceğini söylüyor. Getir, bu sene içerisinde bir tur daha kaynak arayışına çıkacak ve unicorn bedelleme yaptıracak. Bu bedelleme ardından belki de Amerika Birleşik Devletleri’de Getir motorlarını göreceğiz kim öğrenir?

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/getir-7-milyar-dolarlik-degerleme-ile-yatirim-ariyor-h109333.html

Bir yanıt yazın