Eylül 22, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Facebook, Messenger ve Instagram Mesajlarına Gelecek Uçtan Uca Şifreleme Özelliğini Erteledi

2 min read
Facebook, Messenger ve Instagram Mesajlarına Gelecek Uçtan Uca Şifreleme Özelliğini Erteledi

Facebook, Messenger ve Instagram Mesajlarına Gelecek Uçtan Uca Şifreleme Özelliğini Erteledi

Mevzubahisi şahsi bilgilerin saklılığı olduğunda, bu mevzuda en az güvenilen firmaların başında hiç kuşkusuz Facebook geliyor. Geçtiğimiz senelerde Cambridge Analytica davası ile beraber bu mevzuda hayli güçlü zamanlar yaşayan Facebook, bu vaka sonrası imajını düzenlemek için hayli uğraştı.

Natürel ki imajı düzeldi ve insanlar artık Facebook’a daha çok güveniyor demek olası değil. Ama aynı zamanda hala milyarlarca WhatsApp, Facebook ve Instagam kullanıcısı olduğunu düşünürsek, Facebook’un bu makûs ününün kendisine makûs neredeyse hiçbir tesiri olmadığını söyleyebiliriz. Natürel ödediği milyarlarca dolarlık cezaları görmezden kazançsak. Facebook’un bilgi saklılığı mevzusunda kullanıcılarına verdiği ehemmiyetli laflardan biri Messenger ve Instagram Direct’te konuşmaları güvence altına almak için uçtan uca şifreleme getirmekti. Ancak gelen son haberlere göre bu da çok yakın bir zamanda asıllaşmayacak.

En erken 2022’de iletileşmeleri şifreleyecekler:

messenger ve instagram direct

Ülkemizde geçtiğimiz aylarda yeni saklılık kontratı ile gündeme gelen ve tepki toplayan WhatsApp, şu an için Facebook’un iletilerde uçtan uca şifreleme özelliği sunan tek uygulaması. Ancak Facebook 2019 senesinde Messenger ve Instagam Direct’te de bu özellik ile iletilerin korunacağını açıklamıştı. Fakat sonrasında bu müddet ertelenmiş, milyarlarca insanın iletileşmek için sık sık kullandığı bu iki uygulamaya uçtan uca şifreleme özelliği gelmemişti.

Facebook’tan gelen son açıklamaya göre bu 2021’de de asıllaşmayacak. En erken 2022’de tamamen uçtan uca şifreleme kullanımına geçiş yapılabileceğini belirten Facebook’a göre bu oldukça uzun bir süreç ve geliştirmeler için çalışmalar devam ediyor. Temenniler ise en erken 2022 senesinde Instagram Direct ve Messenger’da uçtan uca şifrelemenin kullanıma sunulması. Tüm bu ertelemelerin işletmenin zati yaralanmış olam imajına daha makûs tesir edeceği ise kesin.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/facebook-messenger-instagram-direct-mesaj-sifreleme-aciklamasi-h109342.html

Bir yanıt yazın