Eylül 22, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Riot Games, Valorant’ta Toksik Oyuncuları Cezalandırmak İçin Sesli Sohbeti Kaydedecek

3 min read
Riot Games, Valorant'ta Toksik Oyuncuları Cezalandırmak İçin Sesli Sohbeti Kaydedecek

Riot Games, Valorant'ta Toksik Oyuncuları Cezalandırmak İçin Sesli Sohbeti Kaydedecek

Çok oyunculu oyunların en büyük meselelerinden birisi de toksik oyuncular. Hoş saatler geçirmek için girdiğiniz reyin, bir bireyin yazılı ya da laflı biçimde ifade ettikleriyle asap küpü olmanızı sağlayabiliyor. Bu gidişatı gördüğümüz oyunların en başındaysa elbette herkesin kazanmak için ter döktüğü ve strese girdiği rekabetçi oyunlar geliyor.

Rekabetçi oyunlarıyla milyonlarca oyuncuya hizmet veren Riot Games de son olarak bu gidişatı yasaklamak için harekete geçti. İşletme, paylaştığı bültende Saklılık Bildirimi ve Kullanım Koşulları’nda geçerli olacak bazı ehemmiyetli farklılıklardan bahsetti. Bu farklılıklar, oyuncuların sesli sohbetlerini kaydolmak ve böylece toksik oyuncuların önüne geçmek için yapıldı.

VALORANT’ta sesli sohbet kaydolunacak:

valorant

Sesli sohbette rahatsız edici tavırların bir hayli oyuncu için mesele olduğunu bildiklerini ifade eden Riot, mevzuya daha tesirli bir biçimde yanaşmaya karar verdiklerini belirtti. Bu aktif yaklaşımın en ehemmiyetli adımıysa ‘başkalarını taciz eden, nefret söylemi kullanan veya bir biçimde tecrübenizi bozmak emeliyle sesli sohbet kullanan’ oyuncuların ne dediklerini sohbeti kaydolarak bilmeye karar vermek oldu.

Riot, şu anlık sadece VALORANT’taki sesli sohbeti kaydolmaya başlayacak. Bir oyuncu, başka bir oyuncuyu rahatsız edici tutum sebebiyle Riot’a raporladığı zaman Riot takımı kayıtları dinleyecek. Ardından kaideleri çiğneyen rastgele bir şey tespit edilirse lüzumlu eylemler yapılacak ve ses kaydı, artık lüzum dinlenmediğinde silinecek.

valorant

Riot Games’in yeni Saklılık Bildirimi’ni kabul etmek tüm oyuncular için gerekli olacak. Bu evrak, Riot’un VALORANT dışında League of Legends, Wild Rift ve Teamfight Tactics’de de ses kayıtlarını dinlemesinin önünü legal olarak kalemtıraş. Ancak işletme, şimdilik bu oyunlar için böyle bir tasarı yapmıyor. İşletme, oyuncuların kafasına takılan bazı ehemmiyetli sualleriyse şu biçimde yanıtladı:

Bilgi saklılığı ne vaziyette olacak?

Riot, bu suale verdiği yanıtta bilgileri topladığında transparan olacaklarını, sadece lüzumlu olduğu sürece gizleyeceklerini ve bilgileri kendi bilgileriymiş gibi gözeteceklerini ifade etti. İşletme, yeniden de bilgilerinizi vermek istemeyenler için sesli sohbeti devre dışı vazgeçme alternatifini gösterdi. Başka Bir Deyişle sesli sohbet kullandığınız sürece sesiniz kaydolunacak.

Etkin olarak dinlenecek miyim?

Hayır, canlı irtibatınız etkin olarak dinlenmeyecek. Kayıtlar, sadece rahatsız edici tutum bildirildiğinde dinlenecek ve araştırılacak.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/riot-games-valorant-sesli-sohbet-kaydedecek-h109344.html

Bir yanıt yazın