Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Hindistan’da Bilim İnsanları ‘Bağışıklık Tepkisinden Kaçabilen’ Yeni Mutasyonlar Tespit Etti

2 min read
Hindistan'da Bilim İnsanları 'Bağışıklık Tepkisinden Kaçabilen' Yeni Mutasyonlar Tespit Etti

Hindistan'da Bilim İnsanları 'Bağışıklık Tepkisinden Kaçabilen' Yeni Mutasyonlar Tespit Etti

Hindistan, koronavirüs salgını başladığından beri dünyada yaşanan en makûs senaryolardan biriyle karşı karşıya. Ülkede günlük hadise rakamları 400 binin üzerinde seyrederken vefat rakamları da her geçen gün çoğalıyor. Sağlık sisteminin çöktüğü ülkede oksijen kıtlığı yaşanırken hastalar rehabilitasyon edilebilecek bir yatak dahi bulamaz vaziyete geldi.

Tüm dünyanın aşılama çalışmaları ile beraber artık salgın için ‘daha korkutucu olamaz’ dediği bir noktada Hindistan’da patlak veren bu vahim manzara, haliyle tüm dünyayı kaygı verdi. Zira daha süratli dağıldığı düşünülen ve enfeksiyon tehlikesini de artıran bu varyant yavaş yavaş dünyanın değişik bölgelerinde de görülmeye başladı. Evham verici bir öbür haber ise Hindistan’da bilim insanlarının bağışıklık tepkilerinden kaçabilecek yeni değişinimler tespit etmiş olması.

Henüz tehlike teşkil ettiklerine ve yaygın olduklarına dair bir ispat yok:

Hindistan koronavirüs

Hindistan SALLA-CoV-2 Genetik Konsorsiyumu veya INSACOG olarak öğrenilen danışmanlar forumu, yeni tespit edilen değişinimlerin yakından araştırılması gerektiğini düşünüyor. Henüz dağılmış vaziyette olduklarına ya da riskli olduklarına dair kesin bir şey söylemenin olası olmadığını ifade eden bilim insanları, laboratuvar etrafında bu yeni mutantları araştırarak bir neticeye varacaklar.

Hindistan’da şu an üzerinde en çok durulan mevzulardan değişiği ise Hindistan varyantı olarak anılan ve daha bulaşıcı, semptomları daha ağır ve aşı bağışıklığından kaçma tehlikeyi bulunan varyant. Bilim insanları Hindistan’da yaşanan hadise rakamı ve vefatlardan henüz bu varyantı mesul yakalamıyor. Zira bu varyantın ne kadar dağıldığını, hastalardan ne kadarında bu varyantın olduğunu henüz geniş kümelerde araştıramadılar. Şu an için dünyanın neredeyse yirmi değişik ülkesinde tespit edilen bu varyantın, pandeminin dünyadaki durumunu yine makûs etkilemesinden korkuluyor.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/hindistan-koronavirus-bagisiklik-tepkisinden-kacabilen-varyant-h109373.html

Bir yanıt yazın