Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Yaz Ayları Yaklaşırken Fiyatı Yükselmeden Alabileceğiniz 15 Klima ve Serinletici Tavsiyesi

9 min read
Yaz Ayları Yaklaşırken Fiyatı Yükselmeden Alabileceğiniz 15 Klima ve Serinletici Tavsiyesi

Yaz Ayları Yaklaşırken Fiyatı Yükselmeden Alabileceğiniz 15 Klima ve Serinletici Tavsiyesi

Havalar giderek ısınıyor, yaz mevsimi kapıda. Üstelik bir müddet daha süremizin çoğunu konutumuzda geçireceğiz gibi görünüyor. Püfür püfür estirecek bir klima ya da en azından odaya serinlik katacak bir soğutucu en büyük gereksinimimiz. Klima nasihatleri yanıltıcı olabilir zira her kullanıcının lüzumu ve bütçesi kendine özeldir. Bazen yüksek maliyetli bir klima dahi sizin gereksinimlerinizi karşılayacak özelliklere sahip olmayabilir.

Peki, iyi bir klima ya da soğutucu nasıl seçilir? Öncelikle bütçenizi tanımlamalısınız. Zira klima ve soğutucu maliyetleri çok geniş bir skalaya sahip. Ardından gereksinimlerinizi tanımlayın. Nasıl bir soğutma istiyorsunuz, odanın ya da mekanın büyüklüğü nedir, sadece soğutsun mu yoksa değişik özellikleri de mi olsun? Her bütçeye ve gereksinime uygun klimalardan oluşan klima nasihatleri listemizi araştırın ve bütün olarak aradığınız mahsulü tespit edin. Mahsulnam maliyetleri, satış noktalarına göre farklılık gösterebilir.

Her bütçeye uygun klima ve ferahlatıcı nasihatleri:

Yosemite Mini Masa Fanı / 215 TL  Anself Taşınabilir Klima / 217 TL Dalada Taşınabilir Mini Hava Soğutucu / 332 TL Lilaoda Şahsi Hava Soğutucu / 716 TL Joal L5N Klima / 1783 TL Technowell TAC-7 Klima / 2179 TL Sava HK870 Sulu Soğutucu / 2375 TL Airfel LPCY25BM 9 Klima / 2375 TL Electrolux EXP34U338HW / 3020 TL LG Dual ECO S3-W12JA3AA A++ / 4489 TL Vestel Nova 12 Klima / 4749 TL Mitsubishi Heavy SRK45ZSP-WS / 7200 TL Bosch B1ZMA/I12922 Klima / 7549 TL Bosch 5000 SC 48 FS Klima / 12725 TL Toshiba Salon Tipi 24 DI Split Klima / 29990 TL

Salon tipi, büyük alan modelleri:

Toshiba Salon Tipi 24 DI Split Klima

Toshiba Salon Tipi 24 DI Split Klima

29990 TL

Toshiba Salon Tipi 24 DI Split Klima, maliyetinden de anlaşıldığı gibi daha çok mekanlarda ve mağazalarda, kısaca büyük alanlarda kullanılmak üzere planlanmış bir mahsuldür. 25250 BTU soğutma kapasitesine ve 4,89 soğutma enerji faydalılığına sahiptir. Aynı bedelleri gözeterek soğuk emeliyle de kullanılabilir. Ses seviyeyi ise bu kadar büyük bir aygıta göre oldukça düşük, 42 dB. Mahsulnam Gittigifiyor sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Bosch 5000 SC 48 FS Klima

Bosch 5000 SC 48 FS Klima

Maliyeti: 12725 TL

Konut tipi modellere geçmeden evvel büyük alanlarda kullanılmak üzere planlanmış öbür bir mahsul olan Bosch 5000 SC 48 FS Klima modelinden de bahsedelim. Mahsul 46000 BTU soğutma kapasitesine ve 52000 BTU ısıtma kapasitesine sahip. 62 dB ses seviyesi, bu kadar yüksek soğutma ve ısıtma kapasitesine göre oldukça galibiyetli. Mahsulnam GittiGidiyor sayfasına buradan erişebilirsiniz. 

Bilindik olduğumuz tasarımlar:

Bosch B1ZMA/I12922 Klima

Bosch B1ZMA/I12922 Klima

Maliyeti: 7549 TL

Konut tipi kilmalarımızdan ilki, uzun senelerdir bu sektörde olan Bosch markasının B1ZMA/I12922 Klima modeli. Mahsul, 12500 BTU soğutma kapasitesine ve 13000 BTU ısıtma kapasitesine sahip. Soğutma yararlılığı A++, ısıtma yararlılığı ise A+. Bunun anlamı, yüksek oranda enerji tasarrufu sağlıyor demektir. 56 dB ses seviyesi ise kapasite ve yararlılık oranına göre hiç de fena sayılmaz. Mahsulnam GittiGidiyor sayfasına buradan erişebilirsiniz. 

Mitsubishi Heavy SRK45ZSP-WS

Mitsubishi Heavy SRK45ZSP-WS

Maliyeti: 7200 TL

Mitsubishi Heavy SRK45ZSP-WS Silver tezsi klima modeli, uzun senelerdir görmeye alışkın olduğumuz bir tasarıma sahip. Mahsul, 15000 BTU soğutma ve ısıtma kapasitesine sahip. A enerji seviyesi sayesinde bütün kapasite çalışırken bir enerji tasarrufu sağlayabiliyor. 4 güzergahlı otomatik hava salınımı özelliği ile kullanılan alandaki her bir noktanın denk sıcaklıkta kalmasını sağlıyor. Mahsulnam Amazon sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Vestel Nova 12 Klima

Vestel Nova 12 Klima

Maliyeti: 4749 TL

Ülkemizin en galibiyetli teknoloji imal markalarından biri olan Vestel’in Nova 12 Klima modeli, 12000 BTU soğutma kapasitesine sahip. Mahsulnam enerji yararlılığı ise A++. Başka Bir Deyişle yapacağınız enerji tasarrufu had safhada. Model; kusur teşhis ve koruma, buz çözme, otomatik fan sürati, suskun mod, Wi-Fi hakimiyet gibi gelişmiş özellikleri ile dikkat sürüklüyor. Mahsulnam GittiGidiyor sayfasına buradan erişebilirsiniz.

LG Dual ECO S3-W12JA3AA A++

LG Dual ECO S3-W12JA3AA A++

Maliyeti: 4489 TL

Uslu telefon piyasasından çekilse de konut eşyaları ile gönlümüzü fethetmeye devam eden LG markasının Dual ECO S3-W12JA3AA A++ model, daha model isminden enerji yararlılığı seviyesini duyuruyor ve yüksek seviyede enerji tasarrufu sağlama garantisi veriyor. 12000 BTU soğutma kapasitesi ile konutunuzun en geniş odasını dahi rahatça soğutarak sıcak yaz günlerini rahat bir biçimde geçirebilirsiniz. İkili koruma filtresi sayesinde odanızdaki havanın pakliğinden emin olabilirsiniz. Mahsulnam Amazon sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Portatif klima ve soğutucu modelleri:

Electrolux EXP34U338HW

Electrolux EXP34U338HW

Maliyeti: 3020 TL

Standart klima modellerini bir kenara vazgeçelim ve azıcık da taşınabilir modelleri görelim. Electrolux EXP34U338HW klima modeli, günümüzün gereksinimlerine uygun olarak sıkıntılı kurulum harekâtlarından kurtulmanızı sağlıyor. Portatif bir mahsul olsa da bütün 12000 BTU soğutma kapasitesi ile dikkat sürüklüyor. Kolay kullanılabilir hakimiyet oturumu ile odanızın havasını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Mahsulnam Amazon sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Airfel LPCY25BM 9 Klima

Airfel LPCY25BM 9 Klima

Maliyeti: 2375 TL

Airfel de uzun senelerdir klima piyasasında uygun maliyetleri ile tanınan markalardan bir tanesi. Airfel LPCY25BM 9 Klima modeli portatif bir mahsul. Portatif olduğuna bakmayın, 9000 BTU soğutma kapasitesine sahip. A sınıfı enerji faydalılığına sahip olması enerji tasarrufu mevzusunda azıcık kaygı verse de bu kapasite için yeterli bir oran gibi görünüyor. 51 dB ses seviyesi ise ebadına göre azıcık yüksek. Mahsulnam GittiGidiyor sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Sava HK870 Sulu Soğutucu

Sava HK870 Sulu Soğutucu

Maliyeti: 2375 TL

İlk kere dinleyenler için söyleyelim, Sava bir İran markası. Bölgenin sıcağını düşündüğümüz zaman soğutucu mevzusunda deneyimli olduklarını söyleyebiliriz. Sava HK870 modeli, bir sulu soğutucu. Başka Bir Deyişle mahsul, natürel bir serinlik taşıtı olan suyun eforunu kullanıyor. Mahsulü çalıştırmadan evvel buz ya da su ile haznenin tamamını değil, yarısından aşırısını doldurun ve çalıştırın. Serinlik, donakaltıcı olacaktır. Mahsulnam GittiGidiyor sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Technowell TAC-7 Klima

Technowell TAC-7 Klima

Maliyeti: 2179 TL

Öbür bir portatif klimamız da Technowell TAC-7 Klima modeli. Mahsul, gümüş gri rengi ile kullanıldığı odaya süsleyici bir hava katacaktır. Kattığı hava sadece süsleyici değil, 7000 BTU soğutma kapasitesi ile serin bir hava garantisi de veriyor. 65 dB ses seviyesi azıcık yüksek olsa da giderekici, ayarlanabilir fan, hava akım güzergah ayarı gibi özelliklerini dikkat topluyor. Mahsulnam GittiGidiyor sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Joal L5N Klima

Joal L5N Klima

Maliyeti: 1783 TL

Joal L5N Klima modeli, mahsulün altında bulunan tekerlekleri ve sadece 7 kiloluk ağırlığı sayesinde herkes tarafından basitçe odadan odaya taşınabiliyor. 6000 BTU soğutma ve ısıtma kapasitesi ise ufak bir mahsul için dikkat çekici. 55 dB ses seviyesi ise hiç fena değil. Mahsul daha çok kış mevsimi için planlanmış gibi görünüyor ancak yaz mevsimi için de yeterli bir serinlik sunacaktır. Mahsulnam Amazon sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Uygun maliyeti ile dikkat toplayan modeller:

Lilaoda Şahsi Hava Soğutucu

Lilaoda Kişisel Hava Soğutucu

Maliyeti: 716 TL

Lilaoda Şahsi Hava Soğutucu modeli gibi ufak bir mahsulün bu kadar çok işlevi olması oldukça donakaltıcı. Mahsul; hem havayı arınıyor, hem buğu salıyor, hem havayı soğutuyor, hem de 7 değişik LED ışığı sayesinde aydınlatma sağlıyor. Minik bir aygıt olduğu için enerji tasarrufu mevzusunda kaygı etmenizde gerek yok. Su haznesini doldurun, USB girişini efor kaynağına bağlayın ve çalıştırın. Sanki orman kenarında sırçayı açmış gibi sezeceksiniz. Mahsulnam Amazon sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Dalada Taşınabilir Mini Hava Soğutucu

Dalada Taşınabilir Mini Hava Soğutucu

Maliyeti: 332 TL

Dalada Taşınabilir Mini Hava Soğutucu gerçekten çok ufak ama çok da işlevli. Buğu salıyor, havayı arınıyor ve soğutuyor. Aynı maliyete alabileceğiniz bir vantilatöre göre çok daha eforlu. 3 değişik çalışma ayarı ile odanın havasını bütün olarak istediğiniz derecede yakalayabilirsiniz. USB girişi sayesinde pek çok değişik efor kaynağına bağlı olarak çalışabiliyor. Mahsulnam Amazon sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Anself Taşınabilir Klima

Anself Taşınabilir Klima

Maliyeti: 217 TL

500 ml kapasiteye sahip su haznesine dilerseniz buz koyarak çok daha serin bir rüzgâr tutabileceğiniz Anself Taşınabilir Klima modelinin 3 değişik efor seviyesi ile odanızın havasının bütün de istediğiniz gibi olmasını sağlayabilirsiniz. Soğuttuğu havayı hem ıslatan hem de arınan model, USB girişi sayesinde pek çok değişik efor kaynağına bağlı olarak çalışabiliyor. Mahsulnam Amazon sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Yosemite Mini Masa Fanı

Yosemite Mini Masa Fanı

Maliyeti: 215 TL 

Yosemite Mini Masa Fanı, 2400 mAh pile sahip. Evet, şarjlı olarak çalışıyor. Bunun anlamı, dilediğiniz her yerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz demektir. Eş modeller arasından sıyrılıp bu listeye girmesinin sebebi ise bildiğimiz mahsullerden çok daha süratli bir dönüşe sahip olması ve bu sebeple çok daha serin bir hava veriyor olması. Çantanızda dahi taşıyabileceğiniz bu mahsulün 3 değişik efor ayarı bulunuyor. Mahsulnam Amazon sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından sıyrılmak için kullanabileceğiniz en iyi klima ve soğutucu modellerini listeledik ve mahsullerin öne çıkan özelliklerinden bahsettik. Listemizdeki mahsulleri maliyetleri, değişik alışveriş sitelerinde uygulanan kampanyalara göre farklılık gösterse de her bütçeye uygun bir model kesinlikle bulacaksınız. 

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/klima-tavsiyeleri-h109284.html

Bir yanıt yazın