Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Türkiye’ye Girişlerde PCR Testi İstenmeyecek Ülkeler Açıklandı

2 min read
Türkiye'ye Girişlerde PCR Testi İstenmeyecek Ülkeler Açıklandı

Türkiye'ye Girişlerde PCR Testi İstenmeyecek Ülkeler Açıklandı

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de yurt dışından girişlerde PCR testi uygulaması var. Uygulama Aralık 2020’de yürürlüğe konmuştu ve ülkeye giriş yapan herkes için uyulması gerekliydi. Kimi ülkeler için seyahat yasağının yanında, gidiş gelişlerin hür olduğu ülkeler için ise hakimiyet emelli test isteniyordu. Dünyanın değişik bölgelerinde görülen varyantların yayılımını da yasaklamak için yapılan bu uygulamada ülkemizde bazı küçük farklılıklara gidiliyor.

Salgının değişik ülkelerde değişik izlemesi ve kimi ülkelerde artık hakimiyet altına alınmış olması nedeniyle alındığı söylenen yeni karara göre, 16 değişik ülkeden ve bölgeden Türkiye’ye girişlerde PCR testi istenmeyecek. Sağlık Bakanlığı Millet Sıhhati Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada bu uygulamanın başlayacağı tarih olarak ise 15 Mayıs gösteriliyor.

Kara, hava ve deniz yoluyla girişlerde PCR testi istenmeyecek ülkeler:

pcr testi

Sağlık Bakanlığı Millet Sıhhati Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında mevzubahisi ülkelerden kara, hava ya da deniz yolu fark etmeksizin yapılan girişlerde test istenmeyeceği belirtildi. Ülkemizde turizm sezonu başlarken ve bütün kapanma kararı uygulanan bir yarıyılda alınan bu kararın salgının durumunu nasıl etkileyeceği ise merak mevzusu. Aynı zamanda hadise rakamlarındaki fazla çoğalış nedeniyle ülkemizin ‘Seyahat etmeyin‘ ihtarı alan ülkeler arasında yer aldığını da belirtelim.

15 Mayıs tarihinden itibaren PCR testi istenmeyecek ülkelerin listesi ise şöyle; Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Kraliyet, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna, Estonya, Hong Kong, Singapur.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/turkiye-pcr-testi-istenmeyecek-ulkeler-h109385.html

Bir yanıt yazın