Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Unutulmaz Dizi Breaking Bad’in Kalitesini Kanıtlayan 10 İlginç Bilgi

5 min read
Unutulmaz Dizi Breaking Bad'in Kalitesini Kanıtlayan 10 İlginç Bilgi

Unutulmaz Dizi Breaking Bad'in Kalitesini Kanıtlayan 10 İlginç Bilgi

Vince Gilligan tarafından planlanmış ve AMC kanalında yayınlanmaya başlayan bir drama dizisi olan Breaking Bad 20 Ocak 2008’de yayınlanmaya başlamıştır. 2013 senesinde tüm zamanların azami reyting alan dizisi olma unvanı ile Guinness Dünya Rekorları kitabına giren dizinin başrolünde; Emmy en iyi oyuncu mükâfatına 4 defa layık görülen Bryan Cranston yer almaktadır.

Breaking Bad; Amerika Birleşik Devletlerinin güneyindeki eyaletlerde, konuşma dilinde “kıyameti koparmak” anlamına gelen bir tabirdir ve Walter şahsiyetinin mutasyonunu sembolize etmek üzere Vince Gilligan tarafından özellikle seçilmiştir. Amerikalı bir kimya hocayı olan Walter White ile onun daha önceki bir talebesi olan Jesse Pinkman’ın ibret dolu hikayesini anlatan Breaking Bad ile alakalı muhtemelen daha evvel dinlemediğiniz bazı bilgilere gelin yakından bakalım.

Breaking Bad dizisi ile alakalı donakaltan bilgiler:

Dizinin jeneriğinde gözüken C10 H15 N yöntemi izleyiciye öğrenerek gösterilmiştir. Dizide kullanılan meth asıl meth değildir. Walter’ın loto kuponunda bazı rakamsal gizemler vardır. Final kısmının ismi olan Felina’nın özel bir anlamı vardır. Jesse Pinkman şahsiyetinin ilk sezonun sonunda can vermesi tasarlanıyordu. Bazı kısım adları ile gelecek kısımlara yollama bulunmaktadır. Felina kısmında New Hampshire mottosu ile dizi arasında bağ kurulmuştur. Walter White’ın çatıya pizza fırlattığı sahne tek seferde çekildi. SaveWalterWhite.com adında bir site gerçekten var. Dizinin toplam 62 kısımdan oluşmasının elbette bir anlamı vardı. Bryan Cranston’ın yüzük parmağında Breaking Bad hırpalaması bulunmaktadır.

Jenerikte gözüken kimya yöntemi

Jenerikte gözüken kimya formülü

Dizinin jeneriğinde gözüken C10 H15 N yöntemi, metamfetaminin yöntemi, 149.24 de molekül ağırlığıdır. Seyircilerin 5 sezon süresince kimya ile iç içe olduğunu düşünürsek, böyle ince bir jenerik elbette beklenirdi.

Dizideki uyuşturucuların reelci durması için narkotikten bilgi alındı:

Mavi Meth

Dizideki mavi meth reelinde mavi akide şekeridir. Ayrıca ek bilgi olarak ilave edelim; bu methleri yapmak için narkotik şubeden asıl methin nasıl yapılacağına dair takviye alınmış.

Walter’ın loto kuponu

Hatırlarsanız, Walter “Heisenberg” White ülke çapında yaptığı harikulade satışlardan elde ettiği paraları New Mexico çölüne gömmeye karar vermişti. Gömdüğü yeri unutmamak için yerin apsislerini lotoda oynadı. Ama reelinde Walter’ın kuponundaki +34° 59′ 20.00″, -106° 36′ 52″ apsisleri Breaking Bad’in ve The Avengers gibi bazı Hollywood filmlerinin çekimlerinin yapıldığı Albuquerque Studios’un apsisleridir. 

Final kısmı: FeLiNa

Final kısmının ismi olan Felina, periyodik tabloda kanı temsil eden FE demiri, meth’i temsil eden lityumu, gözyaşını temsil eden NA sodyumu gösteriyor. Ayrıca “Finale” sözcüğünün anagramıdır.

Felina kısmındaki New Hampshire eyalet mottosu

Felina kısmında New Hampshire eyalet mottosu ile şahsiyetler arası bağ kurulmuştur. Bir sahnede New Hampshire plakasına yakın çekim yapılmıştır. New Hampshire eyaletinin mottosu Live Free or Die başka bir deyişle Özgür Yaşa ya da Can Ver. Bu da kısım sonuna yollama yapmaktadır. Ana şahsiyetlerden biri can veriyor, öbürü ise serbestliğine kavuşuyor.

Jesse Pinkman’ın ömrü kısa olabilirdi

Aaron Paul tarafından canlandırılan Jesse Pinkman şahsiyetinin ilk sezonda can vermesi tasarlanıyordu, daha sonra bu fikirden bıraktılar ve hepimizin beğendiği Jesse şahsiyeti Walt dışında dizinin tüm kısımlarında bulunan tek kişilik oldu. Ayrıca hepimizin gönlünde taht kuran Jesse kişiliğini canlandıran Aaron Paul yaşamı süresince hiç oyunculuk dersi almamıştır.

Yollamalı kısım adları: Seven Thirty-Seven / Down / Over / ABQ

2. sezondaki birinci, dördüncü, onuncu ve on üçüncü kısımların açılışları siyah-beyaz olarak çekilmiştir. Bu kısımların adlarını bir araya getirdiğimizde Seven Thirty-Seven / Down / Over / ABQ ortaya çıkıyor. Bu, sezonun sonunda ortaya çıkan uçak kazasına bir yollamadır.

Walter White’ın unutulmaz pizza sahnesi

Bryan Cranston, evinin çatısına atması gereken pizzayı hem tek seferde fırlatmış, hem de görüntü rejisörünün bütün istediği biçimde malzemeli kısım yukarıyada oturtmuş. Haliyle bu sahne büyük afallamışlıkla ve tek çekimde hemen bitmiş.

62: Yalnızca dizinin toplam kısım rakamı değil

Bildiğiniz üzere Breaking Bad toplamda 62 kısım sürüyor. Periyodik Tablo’daki 62. element Samarium elementidir. Samarium ise kanser hastalarını rehabilitasyon etmekte kullanılmaktadır.

Dizide Walter’ın oğlu tarafından açılan internet sitesi hala yayında: savewalterwhite.com

Dizide babası Walter “Heisenberg” White’ın kanser rehabilitasyonu için bağış toplama emeliyle Walter Jr. tarafından açılan siteye buradan erişebilirsiniz. Ayrıca, bir vakit evveline kadar site içerisinde “Donate” başka bir deyişle bağış yap butonuna tıkladığınızda asıl kanser hastaları derneğine bağış yapılabiliyordu. Ancak artık dizinin yayınlandığı kanal olan AMC’nin sitesine bağlanıyor.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/breaking-bad-ilginc-bilgileri-h109285.html

Bir yanıt yazın