Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Volkswagen, ‘Karbon Nötr’ Hedefi İçin Çalışmalara Başladı

2 min read
Volkswagen, 'Karbon Nötr' Hedefi İçin Çalışmalara Başladı

Volkswagen, 'Karbon Nötr' Hedefi İçin Çalışmalara Başladı

Araba işletmelerinin etraf üzerindeki tesirleri konuşulduğu zaman herkesin usuna ilk gelen şey, trafikte gördüğümüz arabaların egzozlarından çıkan duman oluyor. Asılda ise işletmelerin karbon salınımında taşıtların tesiri varsayım edilenin çok daha altında.

Volkswagen de kendi şirket faaliyetlerinden kaynaklı karbon salınımını sıfırlamak üzere harekete geçti. Şirket bu emelle etraf arkadaşı materyaller kullanmak, kuruluşlarını yine tasarlamak ve e-mobilite gibi alanlarda çalışmalar yürüttüğü yeni misyonuna başlıyor.

Way to Zero projesi başlıyor

way to zero

Volkswagen, yeni sıfır karbon salınımı projesine Way to Zero ismini verdi. Bu projenin ayrıntılarını da açıklayan Alman şirket, markanın “firmayı ve mahsullerini karbonsuzlaştıracağı” ifadesini kullandı. Projenin oldukça kapsamlı olduğu da gözlerden kaçmadı.

Gerçeğinde şirket ID.4 çabuksu ile beraber daha pak arabalar üretmeye başlamıştı. Yeniden de bu arabaların sağladığı özellikler işletmenin gözünde yeterli değil. 2050 senesine kadar karbon salınımını sıfırlamayı tasarlayan şirket, 2030’dan evvel de Avrupa’daki arabalarının karbon salınımını yüzde 40 oranında eksiltmeyi hedefliyor. 

İşletmenin açıkladığı sayılara baktığımızda, 2030 gayesinin reelleştirilmesi vaziyetinde taşıtların her biri 17 ton daha az karbondioksit salınımına neden olacak. Yeniden de taşıtların saldığı karbondioksitin eksiltilmesi zincirin sadece ilk halkasını oluşturuyor.

İmal de karbon nötr olacak

volkswagen

Elektrikli vasıtalara geçişi süratlendireceğini söyleyen Volkswagen, tedarik zinciri de dahil olmak üzere elektrikli araba imalini de karbon nötr hale getireceklerini ifade ediyor. Daha Önceki elektrikli arabaların yüksek voltajlı pilleri de kesintisiz olarak geri dönüşüme sokulacak.

Özellikle imal için lüzumlu olan materyallerin çıkarılması ve işlenmesi sürecinde çok ciddi enerji sarfiyatı reelleşiyor. Bu safhada yaşanan karbon salınımı ve su tüketimi de oldukça acıklı seviyelere çıkabiliyor. 

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/volkswagen-karbon-notr-calismalarina-basliyor-h109391.html

Bir yanıt yazın