Eylül 22, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Hayatınızdan Çıkardığınız An Çok Daha Mutlu Olacağınız 7 Toksik İnsan Tipi

6 min read
Hayatınızdan Çıkardığınız An Çok Daha Mutlu Olacağınız 7 Toksik İnsan Tipi

Hayatınızdan Çıkardığınız An Çok Daha Mutlu Olacağınız 7 Toksik İnsan Tipi

Fark etmiyor olsak da zamanımızın çoğunu mutluluğumuzu, nasıl sezdiğimizi ve hatta sıhhatimizi etkileyen insanlarla geçiriyoruz. Arkadaşım ya da yakın dostum dediğimiz insanlar, bu kadar ehemmiyetli unsurları etkileyebiliyorken kimi yakına kimi uzağa koymamız gerektiği mevzusunda çok daha dikkatli davranmalıyız.

Dürüst görünmeye çalışan ancak toksik olmaktan öteye bir adım geçemeyen insanlar, yaşamımızın her yerini işgal etmiş gidişatta. Bu cins insanları yaşamımızdan bir an evvel kovmak ve etrafımızı çok daha sevinçli bir yer haline getirmek gerekiyor. Peki alttan alttan psikolojimize hasar veren ve bir an evvel yaşamımızdan çıkması gereken insan tipleri neler? Kendi etrafınıza bakıp “aa bak, bu da böyle” diyebileceğiniz 7 toksik insan tipine daha yakından bakalım.

Sizi aralıksız hakimiyet etmeye çalışan, manipülatif insanlar 

manipüle

Uzak durulması gereken insanların en başında, aralıksız kendi dediğinin olmasını isteyen, yaşamınızda sizden daha fazla laf sahibiymiş gibi davranan insanlar bulunuyor. Etrafınıza, yakın dostlarınıza bir bakın. Aralıksız ne yapmanız, nasıl davranmanız gerektiğine sizin yerinize karar veren, yaptığınız rastgele bir şeye karışmak, düzenlemek isteyen insanlar varsa olabildiğince bu insanlardan uzak durun. 

Manipülatif insanları tespit etmek hakikatinde son derece basit. Bir şeyi yapasanız yok ancak sırf size beğendiğiniz biri tarafından söylendiği için yapıyorsanız, kendi inançlarınızın aksine hareket faktörüz isteniyorsa, sizi manipüle ettiğini düşündüğünüz şahsa karşı bir fobi ve mesullük seziyorsanız, manipülatif bir insanı yaşamınıza dahil etmişsiniz demektir. 

Yakın dostum dediği insanı sizin yanınızda yerin dibine sokan rivayetçi tayfa

ofis

Söylentinin ufağı da büyüğü de son derece mide bulandırıcı bir tavır. Size çok yakın bir dostmuş gibi görünen ancak sizin yanınızda “öbür yakın dostlarım” dediği insanlar hakkında ileri geri konuşan insanlar varsa, dikkatli olmanızda fayda var.

Dikkatli olmanızdaki en büyük neden de şu; sizin yanınızda başkalarının rivayetini yapan insan, çok yüksek olasılıkla başkalarının yanında da sizin söylentinizi yapıyordur. Bu cins insanları yaşamınızdan çıkartmak istemeseniz de kendi gizemlerinizi çok da fazla paylaşmamanız sizin veriminize olacaktır. 

Siz istemeseniz de fikir beyan etmeye devam eden insanlar

toksik insan

Dünyanın belki de en asap bozucu şeylerinden birisi, karşı tarafla yalnızca cümbüş için açtığınız sohbette sonu bir cinsli kesilmeyen fikir beyanları. “Yeni sevgilinle mutluluklar ama çok miskin bir tipe benziyor.” “Yeşil giyinmişsin ama hiç yakışmamış.” “Şunu böyle yapsan daha hoş olurmuş ama neyse.” 

Geçenlerde çok tatlı bir yazı okudum. Yazıda bahsettiğim tipteki insanlar için şöyle bombastik bir ifade kullanılmıştı; “Aralıksız fikir beyanında bulunan insanların emeli hakikatinde size dayanak etmek değil, odadaki en uslu insan gibi gözükmeye çalışmaktır.” Elbette yalnızca iyi gayesinden size takviyeci olmaya çalışan insanlar da var ve onlara inanın hiçbir lafımız yok. Ancak bunu bir hobi haline getiren, sanki çok ehemmiyetliymiş gibi fikirlerini size empoze etmeye çalışan insanlarla aranıza bariz bir çizgi çekin. Ayrıca bu tavrı sergileyenlerin ileride manipülatif bir insana dönüşme potansiyellerini de unutmamak gerekli. 

Bulunduğu civara ayak uyduramayan, her şeyden davacı insanlar

kadın

Yakın dostum dediğiniz insanla yeri kazanç en hoş yerde, yeri kazanç en absürt yerde dahi eğlenmek gerekir. Yakın dostun en büyük getirilerinden birisi de budur hakikatinde. İnişli çıkışlı bir hayli civara girip birbirinden değişik vakalar yaşayacaksınız, hem kendinizin hem de en yakınınzdaki insanın her civara ayak uydurabildiğinden emin olmanız gerekiyor. 

En minik şeyde şikayet eden, hiçbir şeyi sevmeyip bir cinsli mutlu olmayı öğrenmeyen insanlarla yaşam geçmez dostlar. Bu cins insanlar yaşam enerjinizi bir vampir gibi sizden alıp, yerine olumsuz düşünceler aşılayacaktır. 

Sizi es geçmeden olur mu hiç; narsistler

kedi 

Şahsi olarak en nefret ettiğim insan tipi narsistlerdir sanırım. Gördüğüm anda tüylerim diken diken olur, o insanın suratını bir daha görmek istemeyecek gidişata kazancım. Kendini hoşlanmak, beğenmek çok hoş şeyler ancak bunu arşa çıkarıp kendisini dünyanın en iyi, en bilge ve en yakışıklı / hoş insanı olarak görmek nedir ya? 

Bu tip insanlar çoğunlukla sizi ya da sizin yaptığınız hiçbir şeyi sevmezler. Yeni bir şey mi aldınız? Kesinlikle onda daha hoşu, daha niteliklisi vardır. Bir düşünceniz mi var? Dilimi eşek arısı soksaydı da fikir belirtmeseydim keşke dersiniz. Ya da yeni bir şey mi bildiniz? Ohoo, o çoktan almıştır bunun eğitimini. Üstelik onlara istedikleri methiye ve alakayı vermezseniz de hadise çıkar ve kabahatli yeniden siz olursunuz. 

Yaşamında olup bitenden hep başkasını mesul yakalayan insanlar 

suçlama

Kendi yaptığımız kusurların neticeleriyle yüzleşecek şahıs başkaları değil, kendimiz olmalıyız. Bir yanılgı yaptıysak mesullüğü peşin peşin kabul etmeliyiz başka bir deyişle. Natürel basit yolu seçen, mesul sanki kendisi değil de başka biriymiş gibi davranan insanlar da var elbette. Biz bunlara kısaca “sorumsuz” diyoruz.

Yaşamlarının makûs, kendilerinin de mutsuz olmasını hep ailesine, etrafına, dostlarına bağlayan insanları gördüğünüz anda kaçmanız gerekir. Zira kendi eksikliği suratından başkalarını parmakla gösteren insanlar, gün gelecek ve sizi de parmakla gösterecektir

Size bağımlıymış gibi yaşayan insanlar 

sevgili

Mesullük almayı öğrenen, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan insanlar ne demiş; “bana balık yakalama, balık yakalamayı öğret”. Bunun bir de bütün tersi insanlar vardır ki hiçbir zaman balık yakalamayı bilmek istemez, yanıbaşında ona balık verecek birisi hep dursun ister.

Bu tip insanlar yaşamlarının büyük bir çoğunluğu size bağlıymış gibi yaşarlar. Sevginizin, alakanızın, müddetinizin ve hatta paranızın aralıksız onlar için kullanılmasını isterler. Aksi gidişatlarda da size kendinizi makûs sezdirip, sanki vazifenizi yerine getirmiyormuşsunuz gibi davranırlar. 

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/hayatinizda-olmamasi-gereken-7-toksik-insan-tipi-h109138.html

Bir yanıt yazın