Eylül 22, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

RTÜK Başkanı’ndan Medya Kuruluşlarına Mesaj: Kalabalık Görüntülerin Yerine Boş Cadde ve Sokakları Gösterin

3 min read
RTÜK Başkanı'ndan Medya Kuruluşlarına Mesaj: Kalabalık Görüntülerin Yerine Boş Cadde ve Sokakları Gösterin

RTÜK Başkanı'ndan Medya Kuruluşlarına Mesaj: Kalabalık Görüntülerin Yerine Boş Cadde ve Sokakları Gösterin

Radyo Televizyon Üst Heyeti RTÜK, bütün kapanma ile alakalı yapılan haberleri tahlil altına aldı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den medya kuruluşlarına sevk edilen bir yazıda, bütün kapanma ile alakalı haberlerde boş caddelerin görüntülerinin kullanılması istendi. 

Sevk Edilen yazıda “Andırdırmamızın emeli, sıhhatimiz için halkça büyük emek verdiğimiz bütün kapanma yarıyılını hakkıyla sonlandırmaya katkıda bulunmaktır” ifadeleri yer aldı. Kalabalık cadde görüntülerinde arşiv kalitesinin belirtilmediğine dikkat çekildi. 

İşte RTÜK’ten giden yazı

boş sokak

“Özellikle bütün kapanma yarıyılında, başta haber duyuruları olmak üzere bir hayli programda arka tasarıda kalabalık görüntülerin yer alması, insanların kaidelere uymadığına ve kolluk güçlerinin de vazifelerini yerine getirmediğine dair bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermektedir. 

Aşinayı üzere 6112 rakamlı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 8’nci maddesinin birinci fıkrasının ı bendinde ‘…görüntülerin arşiv veya canlandırma kaliteyi ile ajanslardan veya başka bir medya kaynağından alınan haberlerin kaynağının belirtilmesi lüzumludur.’ kararı yer almaktadır.

Bu nedenle tüm halkça büyük fedakarlıklarla yürüttüğümüz bütün kapanma yarıyılını sıhhatli bir biçimde sonuçlandırmak için yapılan yayınlarda, kalabalık görüntülerin yerine boş sokak ve cadde görüntülerinin kullanılması hususunda hassasiyet gösterilmesi ve zaruri vaziyetlerde ise görüntülerin arşiv kalitesinde olduğunun kesinlikle belirtilmesi gerekmektedir. 

Gereğini rica eder, iyi çalışmalar dileriz.”

Bütün kapanma bayram sonuna kadar sürecek

boş sokak

Daha evvel yapılan açıklamalarda, bütün kapanma sürecinin Ramazan Bayramı’nın sonu olan 17 Mayıs 2021 tarihine kadar süreceği açıklanmıştı. Bu süreçte kimlerin caddeye çıkabileceği, hangi koşullar altında ve hangi saatlerde caddede olunabileceği mevzusunda genelge de yayınlanmıştı.

Bütün kapanma sürecinde bugün yapılan bir başka açıklamada ise bahsi geçen süreçte yurttaşlarımızın caddedeki ve sığınaklardaki hayvan arkadaşlarımızı nasıl besleyebileceğine dair ayrıntılar açıklanmıştı. 

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/rtuk-uyardi-bos-sokak-goruntuleri-kullanin-h109397.html

Bir yanıt yazın